Aplicarea unui update pentru sistemul de operare Android în fundal, lăsând utilizatorului posibilitatea de a lucra, naviga pe Internet și rețelele de socializare sau de a face schimb de mesaje cu prietenii, este o opțiune pe care Google a implementat-o în acest sistem de operare încă din 2016. Iar această facilitate a fost adoptată de mai toți fabricanții de dispozitive bazate pe Android, cu excepția celui mai important: Samsung.
Compania sud-coreeana a făcut promisiuni în acest sens și iată că, după aproximativ opt ani de așteptări, Galaxy A55 este primul telefon Samsung care beneficiază de posibilitatea de a-și actualiza software-ul în fundal. Mai exact, Samsung Galaxy A55 tocmai a primit update-ul de securitate aferent lunii martie 2024 (în anumite regiuni), acesta implementând mult-ceruta funcție de update în fundal pe acest dispozitiv.
Principiul de funcționare a acestei funcții, denumită „seamless updates” în limba engleză, este utilizarea unei partiții suplimentare din spațiul de stocare a telefonului, pe care se descarcă update-ul și se i se verifică integritatea (utilizatorul primește mesaje de atenționare pentru acești pași), în timp ce aplicațiile în uz sunt rulate în continuare de pe partiția principală.
Singurele momente în care utilizatorii trebuie să întrerupă folosirea telefonului este la finalizarea aplicării unui update, atunci când dispozitivului îi este aplicată procedura de restart, pe parcursul căreia este instalată actualizarea. Astfel, posesorul telefonului își va întrerupe activitatea de pe device maximum 90 de secunde, atât cât durează procesul de restart pe un terminal precum Samsung Galaxy A55.
Cel mai probabil, toate modelele noi ale companiei vor primi update-uri menite să activeze această funcție, prioritizarea acestora fiind o chestiune ce ține numai de Samsung. Totuși, nu va așteptați ca telefoanele mai vechi ale producătorului sud-coreean să primească, la rândul lor, suport pentru update-urile în fundal: un asemenea dispozitiv ar trebui configurat din fabrică pentru a acomoda update-urile realizate folosind partiții multiple.
Sursa: GSMArena.com