Se pare că Apple nu plătește Open AI pentru a folosi ChatGPT pe dispozitivele sale

13.06.2024
Se pare că Apple nu plătește Open AI pentru a folosi ChatGPT pe dispozitivele sale

Știm deja că Apple a anunțat un parteneriat cu OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT, pentru integrarea acestuia în dispozitivele sale. Potrivit unor noi rapoarte, Apple nu plătește niciun ban pentru acest lucru.

La începutul acestei săptămâni, Apple a anunțat noile funcții Apple Intelligence și un parteneriat cu OpenAI care îi va permite lui Siri să acceseze ChatGPT direct în iOS 18, iPadOS 18 și macOS Sequoia pentru a oferi răspunsuri mai bune în situații relevante. Cu toate acestea, niciuna dintre părțile implicate nu trebuie să plătească vreun ban pentru acest lucru, relatează Bloomberg via MacRumors.

„Apple nu plătește OpenAI ca parte a parteneriatului, conform surselor, care au cerut să nu fie identificați deoarece condițiile acordului sunt private. În schimb, Apple consideră că promovarea mărcii și tehnologiei OpenAI prin sute de milioane de dispozitive are o valoare egală sau mai mare decât plățile monetare, au mai spus sursele”, se arată în raportul Bloomberg.

Apple integrează ChapGPT în dispozitivele sale

În ciuda acestui acordul, parteneriatul pentru OpenAI ar putea deveni costisitor pentru companie, deoarece din ce în ce mai mulți utilizatori de dispozitive Apple folosesc capabilitățile ChatGPT și absorb mai mult din puterea de calcul și bugetul companiei.

Chiar și așa, Gurman consideră că OpenAI ar putea profita de pe urma acordului cu Apple, încurajând utilizatorii Apple să se aboneze la ChatGPT Plus, plătind o taxă de 20 de dolari lunar. Dacă acești utilizatori se înscriu printr-un dispozitiv Apple, gigantul american ar putea, la rândul său, să primească un comision.

În plus, În plus, Apple intenționează să-și mărească câștigurile din inteligența artificială prin acorduri de împărțire a veniturilor cu partenerii săi. Se pare că Apple discută deja despre oferirea chatbot-ului Google Gemini ca opțiune suplimentară pe dispozitivele. Acest acord ar putea intra în vigoare până la finalul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult