Adobe are un soi de „monopol” pe anumite aplicații de creație, acestea fiind standard în industrie pentru multe domenii. Acest lucru a permis companiei să creeze abonamentele Creative Suite și să ofere acces la aplicații precum Photoshop, Illustrator sau Premiere doar pe bază de abonament, fără a le putea cumpăra și folosi pe termen lung. Acest lucru permite acum apariția unor alternative, iar Serif, creatorul pachetului de aplicații creative Affinity și cel mai mare concurent pentru Adobe, tocmai a lansat pachetul Affinity V2, care oferă alternative la Photoshop, Illustrator și InDesign, fără abonament lunar, doar cu o plată unică.
Noul pachet Affinity V2 include noile versiuni ale aplicațiilor deja existente. Versiunile anterioare, V1, încă sunt utilizabile, însă noile variante, V2, vor oferi acces la noile funcții și vor primi în continuare noi actualizări de software. Affinity Designer 2, Affinity Photo 2 și Affinity Publisher 2 se lansează simultan pe Windows, macOS și iOS și pot fi cumpărate fie separat, fie la pachet.
Printre funcțiile noi, Serif menționează posibilitatea de a folosi Affinity Photo 2 pentru editare nondestructivă asupra fișierelor RAW, posibilitatea de a salva diverse versiuni și, desigur, lucrul cross-plaform. Aceasta este în prezent cea mai bună alternativă la Photoshop și este și compatibilă cu proiecte realizate în aplicația concurentă.
Oferta de lansare pentru noul pachet Affinity V2 este de reducere de 40% din prețul normal. Există posibilitatea de a cumpăra toate cele trei aplicații, cu acces la ele pe toate cele trei sisteme de operare compatibile, la 499 lei, redus de la 849,99 lei, sau poți cumpăra fiecare aplicație în parte. Prețul pentru versiunile desktop sunt de 204,99 lei pentru fiecare în parte la reducere (de la 349,99 lei fiecare), în timp ce versiunile de iPadOS costă 59,99 lei fiecare, de la 99 lei preț întreg.
Având în vedere că o licență de Adobe pentru Fotografie costă 12 euro pe lună, s-ar putea ca o parte dintre clienți să adopte noile aplicații Affinity V2. Totul se reduce însă la compatibilitatea cu proiectele Adobe și similaritatea în modul de muncă. Probabil că nu mulți utilizatori din zona profesională vor dori să stea să învețe noi moduri de a lucra, mai ales dacă au proiecte în desfășurare.
sursa: Serif