Apple obişnuia să lanseze versiuni de Windows pentru câteva dintre aplicaţiile sale native pentru OS X, însă în ultima perioadă doar iTunes şi funcţionalitatea iCloud a mai primit actualizări. Player-ul video QuickTime pentru Windows a fost complet abandonat, iar noi vulnerabilităţi descoperite de către Trend Micro aduc în discuţie un pericol iminent pentru toţi cei care încă au acest software instalat. Situaţia este atât de gravă încât guvernul american a făcut un anunţ oficial în legătură cu această situaţie.
Trend Micro susţine că aceste vulnerabilităţi sunt prezente în toate versiunile de QuickTime de până acum, iar faptul că Apple a oprit suportul pentru această platformă expune toţi utilizatorii la un risc de atac. Deşi metodele de accesare ale breşelor în securitate nu au fost detaliate, se pare că posibilii atacatori ar putea avea acces la toate datele de pe computerul ţintă, cu posibilitatea de a modifica sau şterge date. Problema este amplificată de faptul că mulţi dintre utilizatorii de iPod, iPhone sau iPad au probabil QuickTime instalat deja, întrucât Apple încă îl recomandă la instalarea iTunes.
Este foarte posibil ca aceste vulnerabilităţi să nu fie niciodată descoperite de hackeri sau să nu fie folosite, însă atât timp cât QuickTime rămâne instalat pe sistem, este necesar un sistem bun de protecţie (firewall, antivirus, router cu opţiuni avansate de securitate). Soluţia cea mai simplă pentru protecţie este dezinstalarea software-ului. Deşi acesta era în trecut folosit pentru a reda clip-uri în format .MOV, acestea pot fi acum pornite în majoritatea aplicaţiilor de playback video. Având în vedere interfaţa învechită şi compatibilitatea limitată cu formatele moderne de fişiere video, QuickTime pe Windows oricum nu mai are prea multă utilitate în 2016.