Microsoft încearcă să convertească utilizatorii de versiuni Office piratate în clienți fideli, ofertându-i cu un abonament Office 365 la preț redus cu 50% față de tariful normal.
Companie recunoscută pentru atitudinea „relaxată” împotriva pirateriei software, Microsoft nu blochează folosirea produselor sale imediat ce este detectată o problemă cu licența. În schimb, utilizatorii sunt atrași pe calea legalității prin metode mai blânde, cum ar fi afișarea mesajelor de avertizare și dezactivarea treptată a funcționalității (ex. posibilitatea de a salva documentele editate). La final, sunt șanse mai mari ca utilizatorii care au apucat să folosească pentru o perioadă produsul respectiv să cedeze sugestiilor pentru intrarea în legalitate, decât dacă Microsoft i-ar fi blocat de la bun început.
Încercând să convingă și acea categorie de utilizatori mai degrabă indeciși, care folosesc versiuni Office piratate dar ar fi tentați să intre în legalitate dacă oferta este suficient de bună, Microsoft propune discount-uri de 50% la pachetele Microsoft 365. Oferta este anunțată chiar din interfața aplicației, mesajul conținând un link către website-ul Microsoft, unde utilizatorii sunt informați despre riscurile prezentate de folosirea software-ului piratat: „software-ul piratat vă expune computerul la amenințări de securitate”. Microsoft îi avertizează pe pirații Office că riscă să se confrunte cu viruși, programe malware, pierderi de date, furt de identificare și incapacitatea de a primi actualizări critice. Tot din această pagină utilizatorii sunt ofertați cu un abonament Microsoft 365 Family la doar 49,99 USD pentru primul an sau 34,99 USD pentru un an de Microsoft 365 Personal, ambele reduse la jumătate față de tariful obișnuit.
Din păcate, reducerile de prețuri se aplică doar pentru utilizatorii din anumite regiuni ale lumii și nu pentru pachetul Office 2021 cu licență retail (fără abonament), acesta apărând cu același preț de 149.99 dolari.