Vestea care-i va dezamăgi pe fanii Samsung: Actualizarea One UI 7 vine în 2025

04.10.2024
Vestea care-i va dezamăgi pe fanii Samsung: Actualizarea One UI 7 vine în 2025
Sursa foto: Shutterstock

Samsung a făcut, azi, un anunț important la conferința sa pentru dezvoltatori, confirmând că actualizarea One UI 7, bazată pe Android 15, va fi lansată oficial în 2025. Este o veste neplăcută pentru toți fanii care se așteptau s-o vadă anul acesta.

Dezvoltarea noii interfețe este în plină desfășurare, dar au apărut deja primele video-uri hands-on cu aceasta pe un Galaxy S24 Ultra.

Primele impresii: Modificări majore 

Pe primul loc este noul look pe care-l are panoul de Quick Settings. Acesta este acum împărțit în două secțiuni care nu seamănă una cu cealaltă. Când vor glisa din partea stângă a ecranului, utilizatorii vor avea acces la notificări. Dacă glisează din partea dreaptă, vor vedea comenzile rapide pentru setări.

Notificările au și ele un design nou, modern. Iconițele sunt circulare și există un efect de blur pentru fundal mai pronunțat decât ce se poate vedea pe One UI 6.1.1.

Toggle-urile pentru setări rapide au o secțiune dedicată pentru audio și volum. De asemenea, pot fi amplasate în funcție de preferințele și nevoile utilizatorilor.

Sursa video: SamMobile

Interfața de utilizator, reinventată

Interfața de multitasking are un aspect 3D și noi animații. Cardurile aplicațiilor sunt acum ușor înclinate, ceea ce creează un efect de suprapunere. Sertarul de aplicații are, în partea de jos, o bară de căutare pentru acces facil la acestea, dar și la funcții.

Aplicația Camera a primit o restructurare majoră, toate controalele și modurile fiind acum grupate în partea inferioară a ecranului.

Efectul de blur pentru fundal a fost intensificat în diverse secțiuni ale interfeței, punând astfel în evidență elementele din prim-plan.

Design și iconițe noi 

Samsung a acordat o atenție deosebită aspectului vizual, modificând iconițele mai multor aplicații native precum Telefon, Camera, Setări, Contacte, Galerie, Samsung Internet și Galaxy Store.

De asemenea, compania pare să înlocuiască AR Emoji cu o nouă funcționalitate numită Galaxy Avatars.

Când va fi disponibilă actualizarea 

Faptul că versiunea finală a One UI 7 va debuta mai târziu decât se aștepta, și odată cu noul Galaxy S25, este neobișnuit pentru compania sud-coreeană. De obicei, ei își lansează actualizările majore de interfață în trimestrul patru al anului precedent.

Cel mai probabil, vor să mai rafineze software-ul și să se asigure că nu vor exista niciun fel de probleme la debut.

Sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult