După două versiuni foarte criticate de OxygenOS, care s-au depărtat de experiența Android „Google” în favoarea unei interfețe mai degrabă inspirată de OneUI de la Samsung, OnePlus anunță că pentru dezvoltarea va asculta de feedback-ul oferit de fani. Astfel, OxygenOS 13, bazat pe Android 13, se va întoarce la anumite obiceiuri mai vechi, noua versiune urmând a fi lansată cel mai probabil la toamnă. OnePlus lansează de obicei noul OxygenOS foarte rapid după ce noul Android este disponibil pe modelele Pixel de la Google.
Se pare că încercarea de a combina OxygenOS și ColorOS nu a avut rezultatul dorit. Pe lângă faptul că ultimele variante de OxygenOS nu oferă aceeași experiență „curată” de utilizare, compania chineză preferând să adauge elemente grafice proprii și alte elemente care „încarcă” meniurile, Oxygen OS 11 și 12 au fost și versiuni foarte nefinisate, mulți utilizatori raportând bug-uri atât pe dispozitivele mai vechi care au primit update-ul, cât și pe modelele mai noi.
În timp ce codul de la bază va rămâne în continuare comun între cele două interfețe, OxygenOS 13 se va depărta puțin de ColorOS în materie de funcționalitate și interfață. Asta pentru că va oferi o experiență mai „ușoară”, conform descrierii oficiale OnePlus, mult mai apropiată de Android-ul „stock”. Aceasta va fi o interfață pentru publicul „global”, sugerând astfel că în piața de origine a companiei, China, telefoanele OnePlus vor rămâne în continuare pe ColorOS de la Oppo.
Eforturile de cercetare și dezvoltare vor rămâne însă la comun. Oppo va oferi în continuare resursele necesare pentru dezvoltare și va crea noi tehnologii de top, în timp ce OnePlus se va concentra pe dezvoltarea software-ului pentru publicul global, cât și realizarea de experiențe cât mai plăcute pe dispozitive mid-range și high-end.
OnePlus a anunțat și că se extinde în noi regiuni, precum Mexic, Canada, mai multe țări din Asia, Africa, Orientul Mijlociu și America de Sud. Anul trecut, OnePlus a vândut 11 milioane de smartphone-uri, în timp ce seria Nord a vândut în total 11 milioane de unități, de la debutul său din 2020.
sursa: GSM Arena