Windows 11 24H2: Probleme serioase pentru utilizatori la nivel global

04.10.2024
Windows 11 24H2: Probleme serioase pentru utilizatori la nivel global
Sursa foto: Shutterstock

Microsoft a lansat recent mult așteptata actualizare Windows 11 24H2, cunoscută și sub numele de Windows 11 2024 Update.

N-a trecut nici măcar o săptămână, că au și apărut probleme pentru numeroși utilizatori la nivel global.

Despre ce este vorba

Microsoft a confirmat oficial șase probleme critice care au determinat compania să blocheze actualizarea automată pentru anumite sisteme. De exemplu, sistemele care folosesc drivere Intel Smart Sound Technology întâmpină erori critice.

De asemenea, dispozitivele ce rulează fie versiunea 3.7, fie versiuni mai vechi ale aplicației Safe Exam Browser nu sunt compatibile cu actualizarea. În plus, jocul Asphalt 8 se întrerupe periodic și există conflicte și cu aplicația Easy Anti-Cheat.

Comunitatea gaming, afectată

Problema cu aceasta afectează în special comunitatea gaming, cauzând erori de tip „ecran albastru” pe sistemele care utilizează versiuni mai vechi ale acestui software anti-cheat. Jocuri populare precum Fortnite și Apex Legends pot fi afectate.

Pentru utilizatorii care doresc să obțină update-ul, Microsoft sugerează actualizarea jocurilor afectate sau eliminarea aplicațiilor problematice pentru a putea beneficia de noua versiune de Windows.

O altă situație neplăcută: multiple aplicații de personalizare a wallpaper-ului nu funcționează așa cum ar trebui. Mai multe modele de dispozitive întâmpină dificultăți în funcționarea senzorilor de amprentă după blocarea dispozitivului.

Impactul asupra utilizatorilor

Este important de menționat că aceste probleme afectează în mod special anumite configurații, cum ar fi sistemele ce rulează versiuni ale Easy Anti-Cheat mai vechi de aprilie 2024 și procesoarele Intel Alder Lake (sau mai noi).

Momentan, procesoarele AMD Ryzen nu par să fie afectate.

Măsuri de precauție și soluții

Microsoft a implementat mai multe măsuri pentru a proteja utilizatorii: posibilitatea de actualizare doar pentru sistemele care îndeplinesc toate cerințele de compatibilitate, implementarea unui sistem de verificare a compatibilității înainte de instalare și blocarea automată a actualizării pentru sistemele vulnerabile.

Pentru utilizatorii afectați, există câteva opțiuni: sa instaleze, în cazul specific al Easy Anti-Cheat, cel mai recent patch pentru jocurile afectate, să actualizeze driverele și aplicațiile la cele mai recente versiuni și să aștepte rezolvarea oficială a problemelor de către companie.

Perspective

Deși situația poate părea îngrijorătoare, este important de menționat că acest tip de probleme nu este neobișnuit pentru o actualizare majoră de sistem de operare.

Sursa: BetaNews

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult