Elon Musk spune că o a doua persoană a primit cipul Neuralink

05.08.2024
Elon Musk spune că o a doua persoană a primit cipul Neuralink

Elon Musk a declarat că Neuralink a implantat un cip în creierul unei a doua persoane. Cum funcționează acesta și cum poate ajuta oamenii în viitor?

La începutul acestui an, Neuralink anunța că a implantat cu succes un cip în creierul unei persoane. Acum, potrivit spuselor lui Elon Musk, Neuralink a implantat cu succes unui al doilea pacient dispozitivul său conceput pentru a oferi oamenilor paralizați capacitatea de a folosi dispozitive digitale doar cu ajutorul gândurilor.

Conform Reuters, Neuralink este în proces de testare a dispozitivului său, care este menit să ajute persoanele cu leziuni ale măduvei spinării. Dispozitivul a permis primului pacient să joace jocuri video, să navigheze pe internet, să posteze pe rețelele de socializare și să miște un cursor pe laptopul său.

Al doilea pacient uman a primit cipul Neuralink

Musk, în comentariile făcute în timpul unui podcast publicat vineri seara, care a durat mai mult de opt ore, a oferit câteva detalii despre cel de-al doilea participant. Se pare că persoana în cauză avea o leziune a măduvei spinării similară cu cea a primului pacient, care a fost paralizat într-un accident petrecut în timpul scufundărilor.

Elon Musk a spus că 400 dintre electrozii implantului de pe creierul celui de-al doilea pacient funcționează. Neuralink afirmă pe site-ul său că implantul său folosește 1.024 de electrozi.

El nu a dezvăluit când Neuralink a efectuat operația celui de-al doilea pacient, însă a spus că se așteaptă ca Neuralink să ofere implanturile altor opt pacienți în acest an, ca parte a studiilor sale clinice.

„Nu vreau să cobesc, dar se pare că a mers foarte bine cu cel de-al doilea implant”, a spus Musk. „Există mult semnal, mulți electrozi. Funcționează foarte bine”, a adăugat el.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult