Atunci când vine vorba de software, nu sunt prea multe de spus deoarece tableta foloseşte o versiune de Android foarte apropiată de codul original Google. Din punct de vedere grafic, se remarcă doar numărul mult mai mare de butoane amplasate în Navigation Bar, în timp ce opţiunile suplimentare includ doar funcţiile Hotspot şi post-procesarea video Intel Smart Video. Din păcate, tableta foloseşte încă versiunea 4.2.2 a platformei Android, ceea ce înseamnă că utilizatorii pierd (până la actualizarea la KitKat) câteva opţiuni precum Immersive Mode, Bluetooth LE, TRIM pentru memoria internă şi altele.
Redarea media este la fel de anostă, Allview folosind doar banalele Gallery şi Music pentru redarea video, respectiv audio. Calitatea redării audio în căşti este mulţumitoare, deşi pretenţioşii probabil că vor prefera nişte câşti Bluetooth de bună calitate. Difuzoarele au o prestaţie satisfăcătoare, acestea având un sunet suficient de puternic şi suficient de fidel pentru vizionarea conţinutului media sau pentru jocuri. Din cauza poziţionării lor, orice şansă de stereofonie este însă exclusă. Din păcate, tableta nu oferă nici suport Miracast şi nici conector HDMI pentru redarea pe un televizor.
Tableta oferă două camere foto cu senzori de 5 şi 2 MP, însă calitatea lor este dezamăgitoare. Camera principală foloseşte un sistem optic de slabă calitate, imaginile capturare au un nivel de detalii foarte scăzut iar contrastul şi expunerea sunt prost ajustate aproape de fiecare dată. Partenerul frontal prezintă aceleaşi simptome dezamăgitoare.
Modulul GPS are o viteză buna de sincronizare, atât la rece cât şi la cald, şi are o precizie mulţumitoare. Nivelul semnalului este însă scăzut, ceea ce va provoca probleme în mediile urbane aglomerate.
Deşi face câteva compromisuri, la fel ca alte tablete fabricate cu un cost de producţie cât mai mic posibil, Allview Viva i10G are câteva caracteristici care o fac foarte atrăgătoare. Aceasta oferă un ecran IPS bun cu diagonală de 9,7” şi rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli, o combinaţie mai rar întâlnită în lumea Android, un procesor Intel foarte puternic, modem 3G şi o carcasă cu o construcţie mulţumitoare la un preţ de 999 de lei (în cazul versiunii de 16 GB). Din păcate, aceste caracteristici atrăgătoare sunt subminate de lipsa de atenţie acordată optimizării software, managementul de putere defectuos cauzând o autonomie foarte slabă în ciuda capacităţii mari a bateriei.
Ecran IPS QXGA bun
Platformă hardware puternică
Conectivitate 3G
Construcţie bună pentru această clasă
Autonomie
Versiune veche de Android
Camere foto
Supraîncălzire