Apple a anunțat evenimentul “Let Loose”, unde sunt așteptate iPad-uri noi. Când va avea loc

24.04.2024
Apple a anunțat evenimentul “Let Loose”, unde sunt așteptate iPad-uri noi. Când va avea loc
Foto: Apple

Apple a anunțat că va susține un nou eveniment online marți, 7 mai 2024, cu începere de la 17:00 (ora României), acesta urmând să fie difuzat în direct pe site-ul Apple.com și pe YouTube. Motto-ul acestui event este “Let Loose”, iar logo-ul său include reprezentarea artistică a unui Apple Pencil, sugerând astfel că evenimentul va fi dedicat prezentării de noi tablete iPad.

Pe parcursul acestui eveniment, este de așteptat ca Apple să anunțe noi modele de tablete iPad Pro și iPad Air, acompaniate de un noi accesorii Apple Pencil și Magic Keyboard.

Zvonurile vorbesc despre două noi modele de iPad Pro, bazate pe cipul M3 (recent introdus și în gama de laptop-uri MacBook Air), cu ecrane OLED, carcase mai subțiri, opțiuni pentru ecran mat, poziție modificată a camerei selfie, ba chiar și compatibilitate cu încărcarea de tip MagSafe.

De asemenea, evenimentul ar trebui să ne aducă două noi modele de tablete iPad Air, “motorizate” de cipul M2, cu poziția camerei selfie de asemenea schimbată. Unul dintre aceste modele ar urma să fie un iPad Air cu display mini-LED cu diagonala de 12,9 inci.

Noul Magic Keyboard pentru iPad Pro ar urma să aibă o carcasă construită din aluminiu și un trackpad de dimensiuni mai generoase. În schimb, noul Apple Pencil ar putea beneficia de o nouă funcție, un senzor de presiune pentru a putea fi strâns între degete pentru realizarea anumitor acțiuni, dar și de suport pentru sistemul de operare visionOS de pe Apple Vision Pro.

Compania din Cupertino nu a mai lansat modele noi de iPad din 2022, deci un eveniment dedicat unor astfel de tablete este binevenit pentru fanii Apple. Prezentarea “Let Loose” se va desfășura cu mai bine de o luna înainte de Worldwide Developers Conference 2024, evenimentul dedicat dezvoltatorilor Apple ce va avea loc în perioada 10-14 iunie.

Sursa: Macrumors.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News