Apple a dezvăluit o nouă generație de tablete iPad Mini. Ce noutăți sunt aduse

15.10.2024
Apple a dezvăluit o nouă generație de tablete iPad Mini. Ce noutăți sunt aduse
Foto: Apple

După o așteptare de trei ani, Apple a decis în sfârșit să aducă un update seriei iPad Mini, tabletele de mici dimensiuni din portofoliul companiei. Astfel, Tim Cook & co. tocmai ce au anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, o nouă versiune de iPad Mini, diferențele față de generația anterioară fiind legate, în primul rând, de hardware-ul inclus la interior.

Un refresh hardware în același form factor

Astfel, noul iPad Mini păstrează dimensiunile precursorului său, însă adaugă procesorul de fabricație proprie A17 Pro, același utilizat de smartphone-urile iPhone 15 Pro, cu un NPU (Neural Processing Unit) cu performanțe duble față de modelul anterior, pregătit pentru a rula funcțiile complexe de inteligență artificială Apple Intelligence. Acestea vor sosi odată cu apariția update-ului iPadOS 18.1, așteptat la finele acestei luni.

Ecranul Liquid Retina cu diagonala de 8,3 inci rămâne același ca la generația anterioară, la fel și camerele de 12 MP incluse pe spatele și fața produsului, care acum oferă suport pentru Smart HDR 4. În schimb, a fost adăugat suportul pentru conexiunile Wi-Fi 6E, precum și un port USB Type-C capabil de viteze sporite, de până la 10 Gbps. De asemenea, noul iPad Mini va putea fi utilizat și cu creionul stylus Apple Pencil Pro, introdus în această primăvară odată cu modelele iPad Pro bazate pe procesul M4.

De asemenea, stocarea minimă a tabletei Mini a fost crescută, de la 64 GB la modelul anterior la 128 GB pentru noua variantă.

iPad Mini
Foto: Apple

Preturi și disponibilitate pentru America de Nord

Pentru Statele Unite ale Americii, precomenzile pentru noul iPad Mini sunt disponibile chiar acum, tableta urmând să fie disponibilă în magazine începând cu 23 octombrie 2024. Prețurile încep de la 499$ pentru modelul Wi-Fi cu 128 GB de stocare și urcă până la 799$ pentru cel cu 512 GB de stocare. Pentru iPad Mini cu conexiune celulară, doritorii vor avea de scos din buzunar între 649$ pentru modelul cu 128 GB de stocare și până la 949$ pentru cel cu 512 GB de stocare.

Noul iPad Mini va fi disponibil în culorile Space Gray, Starlight, albastru și violet.

iPad Mini
Foto: Apple

Sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult