Apple ieftinește modelul de bază iPad. Ce dispare însă din pachet

17.10.2024
Apple ieftinește modelul de bază iPad. Ce dispare însă din pachet
Foto: Apple

După lansarea celei de-a șaptea generații de tablete iPad Mini, Apple pregătește o nouă surpriză pentru clienții europeni aflați în căutarea unei tablete noi. Mai exact, modelul de bază iPad, în cea de-a zecea generație, primește o mică scădere de preț.

Nu este însă vorba despre o reducere tradițională, în care același produs, neschimbat, este oferit la un preț mai atrăgător ci, mai degrabă, despre o nouă măsură de a ține costurile cât mai jos în tabăra Apple. Mai exact, modelelor iPad disponibile la un preț mai scăzut le lipsește încărcătorul din cutie, acesta fiind înlocuit cu un simplu cablu USB Type-C. Având însă în vedere că majoritatea utilizatorilor dețin măcar un alt dispozitiv cu încărcare USB Type-C, aceștia pot folosi încărcătorul vechi și pentru a încărca acest iPad, bucurându-se astfel de un preț de achiziție mai scăzut.

Cât costă acum iPad-ul de bază în Europa

Spre exemplu, în Regatul Unit al Marii Britanii, Apple a redus prețul iPad-ului de bază de la 349£ la 329£ (un încărcător Apple de 20W cu mufă USB-C costă 19£, deci cam de aici rezultă și reducerea de preț inițială).

În schimb, în Franța și alte țări europene, reducerea de preț este de 30€, de la 439€ la 409€ (încărcătorul de 20W comercializat de Apple costă 25€). Având în vedere că vorbim despre țări membre ale Uniunii Europene, putem face o conversie rapidă, rezultând un preț de aproximativ 2.035 lei pentru modelul de bază iPad (generatia a zecea), cu conexiune Wi-Fi și stocare de 64 GB.

România mai așteaptă

Luând în calcul faptul că Apple nu își comercializează produsele direct către utilizatorii români, rămâne de văzut când acest iPad fără încărcător, dar cu un preț mai atractiv, va intra și în stocurile magazinelor partenere din România. Până atunci, modelul de bază iPad (gen. 10), cu Wi-Fi și 64 GB de stocare, este disponibil în România la un preț de 2199 lei.

Sursa: 9 to 5 Mac

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult