ASUS a mers pe o formulă deja testată şi apreciată de către utilizatorii de tablete atunci când a ales un display pentru Zenpad S. Este vorba despre deja clasicul panou IPS cu diagonală de 8” şi rezoluţie 2048 x 1536. Acest lucru asigură compatibilitatea cu majoritatea aplicaţiilor realizate pentru raportul de aspect 4:3 şi oferă o experienţă confortabilă pentru citit şi navigat pe internet. Panoul este destul de luminos pentru a nu fi greu de utilizat în soare puternic, însă tratamentul oleofobil al sticlei lasă de dorit. După câteva minute bune de utilizare constantă, display-ul rămâne plin de amprente, o situaţie întâlnită şi în cazul smartphone-ului Zenfone 2.
Cei nemulţumiţi de calibrarea ecranului au la dispoziţie aplicaţia Splendid, care oferă acces la câteva setări prestabilite, cât şi la control manual al temperaturii şi nivelul de saturare al culorilor, iar pentru prima dată am întâlnit şi un filtru pentru lumină albastră, indicat pentru sesiunile lungi de citit. Această setare se găseşte inclusiv în meniul rapid din centrul de notificări.
La capitolul performanţă sunt puţine lucruri de spus. Se pare că am atins momentul în care dispozitivele din gama superioară se comportă în mare parte la fel, indiferent de rezultatele pe care le oferă testele de performanţă sintetice. Zenpad S 8.0 integrează acelaşi chipset Intel Atom Z3850 folosit şi pe Zenfone 2, acesta asigurând o experienţă de utilizare plăcută în orice circumstanţe, iar faptul că tableta vine de asemenea echipată cu 4 GB memorie RAM oferă posibilitatea de a păstra multe aplicaţii deschise în fundal fără a afecta performanţa.
Rezultatele benchmark-urilor sugerează că în mare parte Zenpad S 8.0 reuşeşte să ofere performanţă puţin ridicată faţă de cele ale telefonului ASUS lansat în primăvară la toate capitolele în afară de aplicaţii 3D, motivul fiind rezoluţia ridicată a display-ului.
Autonomia lui Zenpad S 8.0 poate varia în funcţie de modul de utilizare. Pentru redare multimedia a unui clip video HD, tableta poate funcţiona aproximativ 6 ore continuu. Cu siguranţă însă, că într-un regim mixt de utilizare, aceasta poate chiar depăşi cele 8 ore sugerate de ASUS. Avantajul este că tableta se încarcă destul de repede, deci poate fi conectată la priză atunci când nu este utilizată pentru 1-2 ore. Fiind mai degrabă o tabletă orientată către consumul de conţinut şi nu pentru lucru la birou, faptul că ar putea să nu funcţionează toată ziua după o încărcare completă nu ar trebui să fie obligatoriu un dezavantaj.
Design plăcut
Ecran cu raport de aspect 4:3
Performanţă ridicată
Preţ potrivit pentru ceea ce oferă
Camere foto modeste
Durată de utilizare la o singură încărcare sub aşteptări
Lipsa unei variante cu modul 4G