HP Elitepad 1000 G2 review

HP Elitepad 1000 G2 review
Softare şi cameră foto

Software

Windows 8.1 este un sistem de operare cu o oarecare vechime deja, iar interfaţa şi funcţiile sale de bază sunt cunoscute de toată lumea. La capitolul software voi vorbi însă de câteva particularităţi pe care le-am observat în utilizarea lui HP Elitepad 1000 G2. Întrucât avem de a face cu o tabletă care poate rula software de PC, experienţa de utilizare poate fi uneori confuzantă.

Unele aplicaţii pornesc în interfaţa „Modern”, altele în desktop, tranzitarea între ele se face prin gesturi, iar interfeţele aplicaţiilor native de PC sunt dificil de navigat pe ecranul tactil. Până şi clasicul manager de fişiere Explorer din Windows poate fi greu de utilizat, butoanele şi meniurile fiind prea mici pentru a fi apăsate cu acurateţe de fiecare dată.

O altă problemă o reprezintă tastatura onscreen, care ocupă jumătate de ecran şi nu poate fi folosită decât dacă pui tableta pe un birou. Astfel, vezi doar câteva rânduri din text în timp ce redactezi, lucru care poate deranja atunci când ai de scris texte lungi.

Problematic este uneori şi suportul aplicaţiilor desktop pentru display-uri cu densitate înaltă a pixelilor. Chrome este un exemplu destul de bun, browserul Google oferind o experienţă net inferioară faţă de Internet Explorer pe această tabletă. Motivul este faptul că deşi avem de a face cu un display cu rezoluţie înaltă, software-ul este afişat la rezoluţie mică. Astfel conţinutul afişat este pixelat, iar textul greu de citit.

Există şi avantaje notabile atunci când foloseşti Windows. Accesul la OneDrive este nativ şi integrat la nivel de sistem de operare, ceea ce înseamnă că puteţi avea toate proiectele sincronizate între PC şi tabletă, iar toate fişierele Office sunt compatibile şi nu este necesară utilizarea unei alternative la suita Microsoft.

Camere foto si video

Camera de pe spatele HP Elitepad 1000 G2 este suficientă pentru snapshot-uri simple, însă nu iese din performanţele medii spre slabe pe care funcţiile multimedia le au pe dispozitiviele de business. Focalizarea este lentă, iar în soare puternic majoritatea imaginilor ies supraexpuse. Aplicaţia camerei din Windows include şi un mod panoramă, care nu furnizează însă rezultate impresionante. Camera de pe faţă işi face însă treaba bine pentru apeluri video pe Skype.

 

Părţi pozitive

Windows 8.1 64-bit
Acces la aplicaţii pentru dektop
Performanţă ridicată pentru funcţii office
Construcţie solidă realizată din materiale de calitate

Părţi negative

Varianta desktop de Windows este greu de folosit
Necesită accesorii în plus pentru utilizare optimă
Aplicaţiile desktop pot fi prea pretenţioase pentru hardware-ul tabletei
Bateria nu este de ajuns pentru o zi de lucru
Spaţiu de stocare limitat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult