Aflat deocamdată la stadiu de concept, iPad-ul transparent conturat de un designer pe nume Ricardo Afonso ar putea schimba într-o bună zi modul în care percepem tabletele PC.
Înainte de a descalifica modelul prezentat ca fiind un concept prea îndrăzneţ şi imposibil de pus în practică ar trebui să ne gândim puţin la progresele tehnologice făcute în ultima vreme.
Ecranele flexibile au cam trecut de stadiul de prototip şi aşteaptă introducerea într-o nouă generaţie de tablete şi telefoane flexibile.
Ecranele transparente există şi ele, ba chiar au fost observate la lucru într-un dispozitiv perfect funcţional.
Chiar dacă nu pot fi realizate în versiuni transparente, cu puţin efort chip-urile de memorie şi microprocesoarele care intră în componenţa unei tablete pot fi miniaturizate pentru a încăpea în spaţiul rămas în mânerele poziţionate la cele două capete ale ecranului.
Din păcate acumulatorul rămâne o problemă pentru tablete transparente cum este cea din imagine.
Deşi există deja un tip de acumulator Li-Ion flexibil care se pretează la folosirea în telefoane şi tablete flexibile, acesta nu poate fi realizat încă într-o formă transparentă. Şi cum pentru majoritatea tabletelor acumulatorul Li-Ion reprezintă cea mai voluminoasă componentă, capabilă să umple chiar şi 75% din spaţiul disponibil în interiorul carcasei, ascunderea sa în corpul unei tablete flexibile pare o provocare imposibilă. Totuşi, istoria ne-a învăţat că în lumea electronicelor aproape nimic nu este imposibil.