Atenție: iPadOS 18 a blocat unele iPad-uri. Află dacă ești afectat

18.09.2024
Atenție: iPadOS 18 a blocat unele iPad-uri. Află dacă ești afectat
Sursa foto: Apple

Pentru Apple, cea mai recentă actualizare a iPadOS 18 pentru iPad Pro s-a lăsat cu probleme pentru utilizatori.

Compania din Cupertino a fost nevoită să oprească distribuirea celui mai nou update pentru modelele echipate cu procesorul M4.

Motivul? Mai multe persoane au observat că dispozitivele lor au devenit complet nefuncționale după instalarea actualizării.

Sunt afectate tabletele iPad Pro cu M4

Problema a fost semnalată inițial pe Reddit. Utilizatorul tcorey23 a scris că tableta lui s-a oprit în timpul procesului de actualizare la iPadOS 18 și nu a mai putut fi pornită.

Nici măcar opțiunile de resetare nu au funcționat, iar un angajat Apple Store a confirmat că dispozitivul era „complet brick-uit” – termen folosit în industrie pentru a descrie un dispozitiv electronic care a devenit la fel de util ca o cărămidă.

Care au fost cauzele

Nu toți proprietarii de iPad Pro M4 au întâmpinat astfel de probleme.

Unii experți speculează că instalarea prealabilă a actualizării iPadOS 17.7 înainte de trecerea la versiunea 18 ar putea fi unul dintre factori.

Oprirea temporară a actualizării

Compania a reacționat: momentan, software-ul nu mai poate fi descărcat și instalat.

Sursa foto: Reddit

Într-o declarație oficială pentru MacRumors, Apple au anunțat așa:

„Am eliminat temporar actualizarea iPadOS 18 pentru modelele iPad Pro M4 în timp ce lucrăm la rezolvarea unei probleme care afectează un număr mic de dispozitive.”

Provocări legate de producția componentelor

Problema ar putea fi legată de diversitatea surselor de componente folosite în procesul de fabricație.

Pentru a face față cererii mari, Apple face rost de componente de la numeroși furnizori, ceea ce ar putea duce la variații subtile între diferite loturi de producție.

Sursa foto: Reddit

Este posibil ca o anumită combinație de componente să fi interacționat în mod neașteptat cu noul software.

Ce urmează

Se știe că Apple abordează rapid problemele de software, așa că mulți experți se așteaptă ca o versiune îmbunătățită a iPadOS 18 să fie disponibilă în curând.

Pentru utilizatorii afectați, o soluție ar fi să apeleze la serviciile Apple pentru înlocuirea completă a dispozitivelor. Un alt utilizator de pe Reddit a scris că va primi o nouă tabletă la schimb în câteva zile.

Sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult