Echipată cu 3GB memorie RAM şi chipsetul Exynos 5, având CPU ocra-core la 1.9GHz, Galaxy Note Pro 12.2 a demonstrat performanţe bune, deşi un pic mai mici decât surata ei Galaxy Tab Pro 8.4 cu chipset Snapdragon 800 (CPU quad-core la 2.3GHz). Astfel, în timp ce benchmark-ul AnTuTu a returnat un scor aproape identic de 34355 puncte, punctajul 3DMark relevant pentru jocurile de Android a fost de numai 13951. Având în vedere că rezoluţia ecranului este identică pentru ambele tablete iar cantitatea de memorie RAM crescută la 3GB nu poate fi decât un avantaj, singurul vinovat rămâne nucleul grafic Mali-T628, inferior soluţiei Adreno 330 conţinută în cip-ul Snapdragon 800.
Astfel, dacă bugetul permite recomand achiziţionarea tabletei Galaxy Note Pro 12.2 cu suport LTE, echipată cu chipset Snapdragon 800. Totuşi, indiferent de varianta aleasă performanţele oferite sunt la un nivel suficient de apropiat încât să nu simţim diferenţe în folosirea de zi cu zi a tabletei. În plus, este posibil ca anumite aplicaţii mai bine optimizate pentru procesorul octa-core oferit de chipsetul Samsung să fie avantajate de acesta.
Indiferent de chipsetul folosit, interfaţa Samsung Touch Wiz s-a dovedit prea încărcată, tranziţiile între listele de meniuri şi chiar derularea în ecranul principal pentru accesarea panoului Flipboard se face cu mici întârzieri, indicând că resursele de procesare a tabletei sunt întinse la maximum. S-ar părea că în încercarea de a oferi utilizatorilor o experienţă vizuală cât mai bogată, Samsumg a proiectat interfaţa TouchWiz fără a ţine cont şi de impactul pe care şirul de efecte 3D afişate la fiecare pas îl va avea asupra performanţelor. Cu puţin noroc aceste mici neplăceri vor fi corectate cu un update software.
Per total, Samsung Galaxy Note Pro 12.2 este o tabletă rapidă şi plăcut de folosit, chiar dacă micile sughiţuri specifice platformei Android îşi fac simţite prezenţa chiar şi pe o configuraţie cu performanţe de top.
Ecran spaţios şi de bună calitate
Difuzoare stereo dispuse pe orizontală
Performanţe competitive
32GB memorie internă + slot microSDHC (max. 64GB)
Disponibilă şi în variantă cu suport 3G/LTE
Preţ cam piperat
Interfaţa prea încărcată cu efecte grafice poate fi lentă uneori