Seria Galaxy Tab S10: Tablete echipate cu procesoare MediaTek în loc de Qualcomm?

22.07.2024
Seria Galaxy Tab S10: Tablete echipate cu procesoare MediaTek în loc de Qualcomm?

Seria Galaxy Tab S10 nu a fost deloc discutată în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked de pe 10 iulie. Fanii Samsung se așteptau să vadă noi modele din această gamă, dar se pare că gigantul sud-coreean amână lansarea tabletelor până la toamnă sau chiar la anul. Între timp, avem un zvon interesant despre procesoarele cu care ar putea fi echipate acestea.

Samsung ar putea zice pas procesoarele Qualcomm în favoarea cipset-urilor MediaTek. Toate modelele din viitoarea serie Galaxy Tab S10 ar putea funcționa cu Dimensity 9300+. Cel puțin așa afirmă Ice Universe, un zvonac popular de pe X. Ar fi pentru prima dată în șapte ani când o tabletă Galaxy ar fi echipată cu un cipset de la altă firmă. Această schimbare ar avea sens, totuși, pentru că cei de la Qualcomm au crescut prețurile CPU-urilor foarte mult în ultimii ani.

MediaTek Dimensity 9300+: Destul de puternic pentru seria Galaxy Tab S10?

Tableta Galaxy Tab S10 Ultra a apărut recent pe platforma Geekbench cu ce se crede a fi Dimensity 9300+. Comparativ cu Snapdragon 8 Gen 3 de pe modelul Tab S9, performanța acestui cipset a fost puțin mai bună. Lansarea dispozitivelor din seria Tab S10 ar putea veni cu rezultate și mai bune.

Dimensity 9300+ este un cip de 4nm cu 8 nuclee de înaltă performanță și un GPU impresionant. Include un nucleu Cortex-X4 cu o frecvență de 3.4GHz, trei nuclee Cortex-X4 care rulează la 2.85GHz și patru nuclee Cortex-A720 cu o frecvență de 2GHz.

GPU-ul ARM Immortalis-G720 MC12 înseamnă o rată de refresh de 120 Hz pentru un ecran de 4K, dar și suport pentru jocuri HDR. Conform testelor, GPU-ul ar fi mult mai puternic comparativ cu ce oferă Snapdragon 8 Gen 3.

Opțiuni de conectivitate pentru viitoarele Galaxy Tab S10

Dimensity 9300+ include Bluetooth 5.4, NFC, 5G, un port USB Type-C si Wi-Fi 7. De asemenea, dispune de GLONASS și NavIC. Cipul este compatibil cu stocare UFS 4.0, dar și cu memorie RAM LPDDR5X LPDDR5X/LPDDR5T. Procesorul de semnal de imagine suportă senzori de cameră de până la 320 MP. El poate înregistra videoclipuri la 8K și 4K cu 30 cps, respectiv 60 cps.

Dacă luăm toate aceste caracteristici la rând, atunci modelele din gama Galaxy Tab S10 ar putea fi niște alegeri foarte bune pentru multitasking și pentru pasionații de gaming pe tabletă.

Sursa: PhoneArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult