Dezasamblat de specialiştii iFixit, modelul iPad Pro de 11” arată un design deloc prietenos cu tehnicienii centrelor de service, operaţiuni până de curând simple cum ar fi înlocuirea acumulatorului fiind deosebit de riscante.
Unul din trucurile prin care Apple obţine un design tot mai suplu fără a compromite rezistenţa structurală a dispozitivelor este fixarea componentelor cu adeziv puternic aplicat cu generozitate. Totuşi, cu puţină perseverenţă şi o suflantă cu aer cald, ecranul modelului iPad Pro de 11” poate extras relativ intact. Vestea bună este că inginerii Apple nu au lăsat „capcane” care să zădărnicească efortul, cablul tip panglică folosit pentru conectarea ecranului la placa electronică având suficientă libertate de mişcare pentru a nu fi smuls sau tăiat în timp ce desprindem adezivul ecranului.
Odată trecuţi de ecran, primul lucru pe care îl remarcăm este acumulatorul care umple aproape întreg volumul carcasei. Cu o capacitate de 7812 mAh, acesta este împărţit pe două celule, între care se află placa electronică, poziţionată central pentru o distribuţie uniformă a căldurii.
Fixate de spatele carcasei folosind adeziv, desprinderea oricăreia dintre acestea va da cu siguranţă emoţii, existând posibilitatea ca aplicând prea multă forţă să deformăm fie carcasa din aliaj de aluminiu, fie să distrugem una dintre componentele încă funcţionale.
Unul dintre puţinele atuuri pentru care modelul iPad Pro de 11” a primit totuşi un scor de 3/10 puncte pentru reparabilitate este plasarea conectorului USB-C pe un modul separat, care la nevoie poate fi înlocuit fără costuri prea mari. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre camera foto, difuzoarele audio şi suportul pentru stylus.