Carrefour a lansat o cartelă virtuală (eSIM)

12.08.2024
Carrefour a lansat o cartelă virtuală (eSIM)
Detail of unrecognizable couple looking at the mobile smiling. High quality photo

Carrefour, în parteneriat cu BICS, un furnizor de servicii de comunicații mobile, introduce o soluție inovatoare pentru călătorii: o cartela virtuală preplătită (eSIM).

eSIM este o tehnologie care permite conectarea la rețeaua unui operator de telefonie mobilă fără a mai folosi o cartelă SIM fizică. Aceasta este un cip digital integrat direct în placa de bază a dispozitivului, permițând adăugarea și utilizarea mai multor numere de telefon pe același aparat, alternând între ele după preferință. Toate datele necesare sunt stocate într-un profil digital unic, configurat prin scanarea unui cod de activare.

Aceasta reprezintă o alternativă la roamingul tradițional, oferindu-le clienților posibilitatea de a rămâne conectați la date mobile în peste 100 de țări, fără a se confrunta cu costuri suplimentare de roaming.

Cum funcționează eSIM Travel Data:

-Verifică compatibilitatea: Asigură-te că dispozitivul tău este compatibil cu tehnologia eSIM și că este deblocat.
-Alege planul de date: Selectează țara de destinație și optează pentru planul de date care ți se potrivește.
-Instalează eSIM-ul: După achiziționare, vei primi un cod QR pe care trebuie să îl scanezi pentru a adăuga eSIM-ul pe telefonul tău. Vei primi imediat instrucțiuni detaliate pentru instalare.
-Activează eSIM-ul: Odată ajuns la destinație, activează roamingul și selectează eSIM-ul ca sursă principală de date mobile. Telefonul tău se va conecta automat la rețeaua locală.

Revolut a lansat încă din primăvara lui 2024 servicii pe bază de eSIM

Lansarea vine într-un context în care soluțiile digitale devin din ce în ce mai populare. Recent, și Revolut, compania britanică de tehnologie financiară, a introdus în România servicii de telefonie bazate exclusiv pe date mobile, după succesul înregistrat în Marea Britanie.

„Clienții Revolut din România care dețin telefoane compatibile cu tehnologia eSIM vor putea din 25 martie 2024 să-și instaleze pe telefonul mobil acest serviciu, indiferent de tipul de plan deținut. Odată instalat, eSIM-ul le permite utilizatorilor să își încarce necesarul de date oriunde călătoresc, fără mai a avea nevoie de un SIM fizic și fără să își folosească datele mobile incluse în abonamentul de telefonie mobilă”, arata compania într-un comunicat publicat în prima parte a lui 2024 de bizbrasov.ro.

„Cu eSIM-ul instalat prin aplicația Revolut, clienții Ultra vor avea acces la un nou beneficiu ca parte a planului lor – 3 GB de date mobile pentru a fi utilizate la nivel global, cu o reîmprospătare continuă în fiecare lună”, conform Revolut.

Te-ar putea interesa și: Ce au cumpărat românii cu Revolut în 2024 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în jurnalismul online în anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. În decursul timpului articolele sale au fost publicate pe ProMotor.ro, dar au fost preluate și de alte site-uri din Trustul MEDIAFAX și Gândul Media Network, ... citește mai mult