Telefonul a devenit un device indispensabil în viața de zi cu zi. Îl folosim nu doar pentru a vorbi, ci și pentru că ne asigură conectivitatea, iar aplicațiile sale sunt utile într-o mulțime de împrejurări. Datorită evoluției tehnologiei avem telefoane cu procesoare puternice, cu mai multă memorie RAM și sisteme de operare optimizate. Însă, la un moment dat, după o perioadă de folosire, putem deveni nemulțumiți de performanța telefonului. Ce e de făcut?
Iată 5 trucuri care te vor ajuta să să-l faci să meargă mai bine:
- Primul lucru pe care-l ai de făcut este actualizarea sistemului și a aplicațiilor. Update-urile îmbunătățesc performanța device-ului, potrivit zoom.vodafone.ro, așa încât străduiește-te să fii la zi cu actualizările, atât în ce privește sistemul de operare, cât și aplicațiile. De altfel, dacă telefonul este atât de vechi încât nu mai primești alerte de actualizare, e un semn că trebuie să te orientezi spre achiziționarea unui nou device.
- Din dorința de a ne personaliza telefonul și de a-l adapta cât mai mult nevoilor noastre, putem descărca un număr prea mare de aplicații. Pe unele nu le mai folosim poate niciodată, dar neglijăm să le ștergem. Ca să îmbunătățești performanța telefonului tău șterge aplicațiile de care nu ai nevoie. Acestea nu vor face altceva decât să încarce memoria telefonului, care în aceste condiții va răspunde mai lent solicitărilor tale.
- Folosește aplicații de curățare a telefonului. Clean Master, Greenify sau Ccleaner sunt câteva dintre acestea. Rolul lor este de a șterge fișierele inutile din telefon, cum ar fi cele temporare sau cache-urile. Unele dintre ele însă au mai multe funcționalități, cum ar fi memory boost, battery saver sau protecție antivirus. Descarc-o pe cea care ți se pare cea mai potrivită pentru tine și dă-i de lucru!
- Dacă ai încercat fel de fel de metode să îmbunătățești performanța telefonului și tot nu ești mulțumit, o alternativă este revenirea la setările din fabrică. Astfel poți scăpa de fișierele reziduale care rămân în sistem chiar și după ce ai șters aplicațiile pe care nu le foloseai sau ocupau prea multă memorie.
- Adaptarea capacității de stocare a telefonului, adică extinderea spațiului de stocare intern prin achiziționarea unui card de memorie este o altă metodă de îmbunătățire a performanțelor telefonului, sugerează Business Insider. Înainte să faci lucrul acesta asigură-te că tipul de card pe care îl cumperi este suportat de dispozitivul tău și este exact ceea ce îți trebuie.
- Dezactivarea animațiilor va da, cu siguranță, un boost telefonului tău. Pentru a face aceasta trebuie să accesezi meniul la categoria „Despre telefon”, să intri în secțiunea „Sistem”, să apeși de 7 ori pe indicatorul „Număr versiune”. Astfel se poate accede opțiunea „Dezvoltator” unde poți să selectezi dezactivarea animațiilor.
- Și nivelul de performanță al bateriei poate fi optimizat, pentru a îmbunătăți randamentul telefonului. În primul rând, acesta trebuie încărcat când ajunge la nivelul minim de 30% și deconectat de la încărcător când ajunge la 80 %. Reducerea luminozității ecranului și închiderea opțiunilor Bluetooth, GPS și Wi-Fi când nu le folosești sunt alte variante prin care poți proteja bateria.
Dacă telefonul nu este de generație prea veche, aceste sugestii te vor ajuta să-i optimizezi „viteza de reacție”, ceea ce, până la urmă, este ce ne dorim de la un astfel de device.
Sursă foto: Pixabay