E oficial: a fost lansat primul telefon triplu pliabil din lume. Ce specificații are HUAWEI Mate XT și cât costă

10.09.2024
E oficial: a fost lansat primul telefon triplu pliabil din lume. Ce specificații are HUAWEI Mate XT și cât costă
Sursa foto: Notebookcheck

HUAWEI a lansat azi Mate XT Ultimate Design, primul smartphone din lume cu ecran triplu pliabil. Să vedem care sunt specificațiile și ce preț are.

Design

Dispozitivul se remarcă printr-un look original, cu o textură tip vene pe margini. Carcasa este din piele naturală și există două culori disponibile: roșu auriu și negru. Telefonul are o grosime de doar 3,6 mm când este complet desfășurat.

Display unic

Ecranul triplu de 10,2 inch al Mate XT Ultimate Design oferă o rezoluție 3K Ultra HD și folosește materiale flexibile care cresc capacitatea de îndoire cu 25% față de telefoanele pliabile tradiționale.

Atât ecranul intern, cât și cel extern sunt protejate de o structură laminată ultra-rezistentă, care include cel mai mare Ultra Thin Glass și fluide speciale pentru rezistență dublă la impact.

Ecranul singular are 6.4 inci și o rezoluție de 2232 x 1008 pixeli, pe când cel dual are 7.9 inci și o rezoluție de 2232 x 2048 pixeli.

A apărut și primul video hands-on cu noul telefon:

Tehnologia avansată a balamalelor

HUAWEI introduce tehnologia balamalei Tiangong, care asigură plierea internă și externă a telefonului.

Aceasta este realizată din oțel ultra-rezistent, folosit și în construcția rachetelor. Datorită mecanismului inovator de rotire, grosimea balamalei este redusă considerabil, făcând ca acest model să fie mai ușor și mai compact decât alte telefoane pliabile.

Performanță și funcții AI

Telefonul rulează pe HarmonyOS 4.2 și vine echipat cu 16 GB RAM, opțiuni de stocare de 256 GB, 512 GB și 1 TB, plus Kirin 9010. Bateria de 5600 mAh oferă suport pentru încărcare rapidă de 66W, încărcare wireless de 50W și încărcare inversă de 7.5W.

Dispozitivul se poate transforma ușor într-un mini PC, tabletă sau telefon, datorită celor trei ecrane.

Există și patru funcții bazate pe AI, și anume Photo Editor, Senior Editor, Translation Expert și Info Consultant. Acestea promit să facă sarcinile de zi cu zi mai ușoare și mai eficiente.

Cameră și funcții avansate de fotografiere

Modulul de cameră include trei lentile: o cameră principală de 50 de megapixeli cu deschidere variabilă (f/1.4 – f/4.0), o cameră ultra-wide de 12 megapixeli și o cameră periscop de 12 megapixeli.

Această configurație permite un zoom optic de 5,5x și un zoom digital de 50x. Pe partea frontală, telefonul este dotat cu o cameră selfie de 8 megapixeli.

Prețuri și disponibilitate

Telefonul este disponibil pentru precomandă, iar vânzările oficiale vor începe pe 20 septembrie.

Prețurile aproximative, în euro, sunt următoarele: 2545 pentru varianta cu 16 GB RAM + 256 GB, 2800 pentru configurația 16 GB RAM + 512 GB și 3055 pentru versiunea 16 GB RAM + 1 TB.

Evenimentul de prezentare care a avut loc azi în China nu a oferit informații despre disponibilitatea noului model în afara Asiei.

Sursa: Huawei Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult