După Huawei, Xiaomi și Tecno, a venit rândul celor de la OPPO să-și prezinte primul telefon triplu pliabil

30.08.2024
După Huawei, Xiaomi și Tecno, a venit rândul celor de la OPPO să-și prezinte primul telefon triplu pliabil
Sursa foto: OPPO

În ultimele șase luni, telefoanele inteligente pliabile au evoluat foarte mult. Mai nou, se pare că ne îndreptăm spre o nouă eră: cea în care vom folosi smartphone-uri triplu pliabile.

Companiile Huawei și Xiaomi au anunțat deja că vor lansa astfel de dispozitive, iar cei de la Tecno au prezentat recent un concept al acestui nou tip de telefon. Iată că și cei de la OPPO se alătură noului trend.

Prima poză cu viitorul smartphone

Zhou Yibao, cel care se ocupă de tot ce ține de gama Find, a prezentat o poză cu viitorul lor telefon triplu pliabil. Designul acestui dispozitiv include două balamale, un ecran principal care nu are (aproape) deloc margini, dar vine cu un spate din piele artificială albă, înconjurată de un cadru cromat.

De asemenea, nu par să fie prezente niciun fel de decupaje pentru camera frontală, sugerând posibilitatea utilizării unui senzor sub ecran.

Nu vor renunța la fabricarea de telefoane pliabile

Interfața utilizează o versiune modificată a ColorOS. Mai putem vedea, din randarea postată pe Weibo, o bară de activități, dar și widget-uri mari. Momentan, nu există alte detalii despre ce ar putea oferi noul model.

Recent, compania chineză a dezmințit zvonurile care spuneau că vor renunța la fabricarea de telefoane pliabile în curând. Yibao a mai spus și că OPPO lucrează deja de câțiva ani la un dispozitiv triplu pliabil și că acest model ar urma să devină unul vândut la scară largă.

Între timp, postarea lui a fost ștearsă. Cel mai probabil, echipa de comunicare a considerat că mesajul a stricat toată surpriza.

Viitorul sună bine

Cu Huawei, Xiaomi, Tecno și acum OPPO având planuri de a lansa telefoane care să-i impresioneze pe consumatori, viitorul telefoanelor pliabile ar putea să fie mult mai diversificat decât ar fi putut anticipa specialiștii.

Rămâne de văzut ce alte companii se vor alătura celor patru deja anunțate (deși în cazul Tecno este vorba doar de un concept, sau cel puțin așa zic ei). Poate Samsung? Vom afla în viitorul (probabil) nu foarte îndepărtat.

Sursa: Gadgets360

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult