Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Despre ce modele este vorba

03.10.2024
Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Despre ce modele este vorba
Sursa foto: Shutterstock

O actualizare recentă a sistemului de operare Android a provocat probleme serioase pentru mai multe modele Samsung Galaxy, transformând dispozitivele funcționale în simple obiecte decorative.

Conform utilizatorilor de pe Reddit și Twitter, aceste sunt modelele afectate:

  • S10 Lite
  • S10e
  • S10
  • S10+
  • S10 5G
  • Note10
  • Note10+
  • Note10+ 5G
  • Galaxy M51
  • Galaxy A90

Ce este un bootloop

Problema principală constă într-un bootloop, cauzat aparent de o actualizare a serviciului Samsung SmartThings, destinat conectivității pentru casele inteligente.

Bootloop-ul este acea situație în care un telefon repornește la infinit, fără a putea încărca sistemul de operare.

Este un simptom cunoscut al unei defecțiuni la nivelul sistemului de operare sau al coruperii datelor.

Reacțiile utilizatorilor

Pe subreddit-ul r/samsunggalaxy, sute de utilizatori au confirmat că și ei au întâmpinat aceeași problemă și s-au plâns de o actualizare forțată care a dus la fenomenul cunoscut ca bricking (sistemul nu mai funcționează cum trebuie, deci telefonul nu mai poate fi folosit).

Sursa foto: Reddit

Impactul problemei

Urmările acestei situații au un impact important, după cum demonstrează numeroasele plângeri ale utilizatorilor.

Un angajat al unui magazin de telefoane mobile a raportat, tot pe Reddit, că a primit numeroși clienți cu telefoane Samsung S10 blocate în bootloop într-o singură oră de la deschidere.

Ce telefoane sunt afectate

Vestea bună este că utilizatorii modelelor mai noi Samsung, precum seria Galaxy S24, nu sunt afectați de această problemă, deoarece acestea rulează versiuni mai recente ale sistemului Android.

Cu toate acestea, pentru posesorii dispozitivelor afectate, situația este critică, mai ales că singura soluție temporară pare să fie revenirea la setările din fabrică.

Sursa foto: Reddit

Soluții și recomandări

Totuși, experții recomandă să așteptăm un anunț oficial din partea Samsung înainte de a face asta. O vizită la un centru de service autorizat ar fi mai indicată.

Există informații despre o posibilă actualizare pentru Samsung SmartThings Framework, dar nu este clar cum vor putea utilizatorii să o instaleze.

Iată de ce este important să facem, în mod regulat, copii de siguranță pentru toate datele personale.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult