Fiind deja disponibil pentru utilizatorii finali, recenziile nu au întârziat să apară. Dacă ecranul a lăsat o impresie pozitivă, controlul nu s-a dovedit a fi foarte intuitiv. Subscripţia pentru cele peste 300 de blog-uri disponibile costă 0.99$ pe lună, iar preţul unei cărţi este de aproximativ 10$. Dispozitivul este în totalitate dependent de site-ul Amazon. Orice carte în format digital din colecţia personală va trebui trimisă pe Kindle cu ajutorul adresei de e-mail corespunzătoare pentru a putea fi covertită de utilitarele site-ului. Costul pentru această operaţiune este 0.10$. Kindle dispune şi de un browser Web, dar această facilitate a fost cam neglijată de producător. Erorile sunt frecvente, iar browser-ul este clasificat ca fiind o aplicaţie experimentală.
În urma detaliilor disponibile online se poate concluziona că Amazon Kindle reprezintă un produs de primă generaţie în acest domeniu. O parte din facilităţi pot fi considerate inovatoare, dar nu se poate spune că revoluţionează lectura documentelor digitale.
Specificaţii tehnice:
Amazon Kindle este un proiect care a fost iniţiat cu mai bine de trei în urmă, aşa cum mărturiseşte Jeff Bezos, fondator şi CEO al unui site care a făcut deja istorie. Pentru ca utilizatorii să poată lectura cărţile preferate oriunde şi oricând sau să citească presa cotidiană fără a trece pe la chioşcul de ziare, Amazon a creat ceva mai mult decât un simplu ebook reader.
Cu o lungime de 19 cm, o grosime de numai 18 mm şi o greutate de 289 g, Amazon Kindle poate fi considerat un dispozitiv portabil. Ecranul este una din facilităţile aparte ale reader-ului, având o diagonală de 6” şi fiind construit din ceea ce astăzi este cunoscut sub numele de hârtie electronică. Nu vă aşteptaţi să vedeţi poze cu ajutorul său. Are o rezoluţie de 600×800 de pixeli, însă este monocrom şi poate afişa doar 4 nuanţe de gri. Avantajul acestui tip de ecran este consumul foarte redus de energie, iar contrastul efectiv îl recomandă pentru citirea documentelor.
Memoria internă este de numai 256 MB, dar Amazon susţine că este de-ajuns pentru mai mult de 200 de cărţi. Adiţional este oferit un slot SD. Conectarea la calculator se face printr-un port miniUSB, însă nu veţi avea nevoie de ea pentru transferul informaţiilor. Poate cea mai importantă facilitate a lui Kindle este modemul wireless cu suport EV-DO. Acesta este un standard de telecomunicaţii pentru transmisia de date prin semnale radio, folosit în mod special pentru accesul la Internet. În traducere liberă, Amazon Kindle se conectează la una din reţelele de telefonie mobilă şi comunică prin intermediul Internetului cu site-ul producătorului. Bateria este detaşabilă şi are o autonomie de aproximativ două zile. Nu putem să nu menţionăm mufa jack de 3,5 mm la care poate fi conectată o pereche de căşti pentru ascultarea fişierelor de tip audible sau MP3.