În timpul prezentării ţinută de Samsung la MWC, vicepreşedintele Justin Denison a descris sistemul de răcire instalat pe telefoanele Galaxy S7 folosind exprimarea „aer condiţionat pentru telefonul tău”. Acesta a continuat spunând că „există un tub conţinând un lichid care vaporizează la temperaturi înalte şi condensează la temperaturi joase”. Pentru cei mai puţin iniţiaţi în domeniul frigotehnic, explicaţia are o rezonanţă uşor diferită, dând impresia că în telefoanele Galaxy S7 chiar se află o substanţă lichidă, eventual umplând tot volumul carcasei.
Încercând să pună capăt confuziei, cineva a dezasamblat un exemplar Galaxy S7, mergând până la a perfora sistemul de răcire în speranţa de a obţine o mostră din lichidul aflat la interior. În schimb, din tubul de cupru sigilat la ambele capete nu a curs nimic, interiorul părând să fie gol.
Explicaţia este una cât se poate de simplă: lichidul volatil cu punct de fierbere foarte scăzut a trecut direct în stare gazoasă, odată ce tubul presurizat a fost perforat.
Tehnologia folosită deja de mulţi ani pentru răcirea componentelor PC are rolul de a distribui căldura generată de chipset pe toată lungimea carcasei, facilitând disiparea mai rapidă către mediul ambiant şi împiedicând formarea punctelor fierbinţi pe carcasa telefonului mobil. Astfel, Galaxy S7 poate păstra performanţele la un nivel ridicat pentru mai mult timp, fără risc iminent de supraîncălzire (ex. la folosirea funcţiei de filmare 4K sau vizionarea de conţinut VR împreună cu adaptorul Gear VR).