Apple ar putea lansa primul lor iPhone pliabil în 2026. Tot ce știm despre dispozitiv

24.07.2024
Apple ar putea lansa primul lor iPhone pliabil în 2026. Tot ce știm despre dispozitiv
Concept iPhone Flip | 4RMD pe YouTube

Ca să nu rămână mai prejos față de rivali, cei de la Apple ar putea să lanseze și ei un telefon pliabil în viitorul nu foarte îndepărtat. Poate chiar în 2026?

Cursa pentru dispozitive pliabile se intensifică, cu Samsung, Motorola, OnePlus și Google în plină formă. Apple nu vrea să rămână în afara acestei competiții, mai ales că nici până acum nu a anunțat nimic legat de lansarea unui smartphone flip. Deși au existat multe zvonuri și speculații, nu am avut parte de nici o scurgere concretă de informații. Existau chiar speculații că Apple ar putea să boteze un iPad ca primul lor dispozitiv pliabil.

Ecran de la Samsung pentru viitorul iPhone pliabil

Cei de la DigiTimes Asia au venit recent cu un raport potrivit căruia gigantul american ar lucra din greu la un iPhone clamshell. Momentan, planul este în stadiul de cercetare și dezvoltare, urmând ca o posibilă lansare să fie în 2026. DigiTimes Asia sunt principalul canal media din Taiwan care aduc noutăți despre lanțul de aprovizionare al industriei globale de semiconductori, IT, electronice de consum și comunicații.

De asemenea, DigiTimes Asia mai spun că Apple ar fi negociat cu Samsung pentru ca aceștia să devină furnizorul principal al ecranelor pentru noul iPhone. Discuția ar fi dus la semnarea unui contract exclusivist între cele două companii. Raportul lor vine după un altul din februarie, publicat de americanii din spatele site-ului The Information. Ei afirmau atunci că este puțin probabil ca Apple să lanseze un dispozitiv flip până în 2027.

Apple nu vrea să se grăbească

Poate că americanii de la Apple pur și simplu așteaptă să vadă dacă utilizatorii de telefoane pliabile de la Samsung, Motorola și alte nume grele sunt mulțumiți cu dispozitivele lor sau vor să se întoarcă la cele normale.

Până la vești oficiale despre primul iPhone flip, se discută intens despre noua generație de telefoane din gama iPhone 17 care vor debuta în 2025.

Sursa: gadgets360

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult