În ciuda faptului că a câştigat procese pe baza unor brevete împotriva Samsung, Apple nu a reuşit să scape într-un proces similar cu Universitatea Wisconsin-Madison (WARF). S-a demonstrat în instanţă că procesoarele Apple A7, A8 şi A8X folosesc tehnologie proprietară universităţii, care a fost brevetată în 1998, iar acum Apple ar putea plăti daune 862 de milioane de dolari. Interesant este că WARF a intentat luna trecută un nou proces, care face referinţă la noile procesoarele A9 şi A9X, pe baza aceluiaşi brevet.
Tehnologia Universităţii Wiscounsin-Madison face referinţă la procesarea instrucţiunilor cu acurateţe atunci când acestea sunt luate în altă ordine decât cea în care apar. Procesul a început în luna ianuarie a anului trecut, iar Apple nu a reuşit să convingă juriul că foloseşte tehnologie proprietară. În mod normal este imposibil de depistat o astfel de utilizare a unui brevet de acest gen bazând cazul pe arhitectura cipului. Dovezile incriminatorii au fost descoperite însă chiar într-un brevet al companiei Apple din 2012, care făcea referinţă la metoda de procesare inventată de WARF.
Procesul nu s-a terminat încă, fiind acum stabilit gradul de vinovăţie al companiei. Plata sumei de 862 de milioane de dolari pare a fi cea maximă, în cazul în care Apple a încălcat brevetul cu bună ştiinţă, însă verdictul final ar putea consta într-o sumă mult mai mică. De altfel, Apple nu este singura companie care a folosit respectiva tehnologie. În 2008, Universitatea Wisconsin-Madison a vrut să cheme în instanţă compania Intel, însă cele două entităţi s-au înţeles în afara tribunalului înainte ca procesul de judecată să începă.