Încercând să impresioneze cumpărătorii iPhone 14 Pro, Apple a implementat funcționalitatea always-on display într-un mod care permite păstrarea imaginii wallpaper, schimbând foarte puțin modul de afișare a notificărilor.
Din nefericire pentru Apple, reacțiile primite au fost predominant negative, utilizatorii obișnuiți să trateze iluminarea spontană a ecranului drept indiciu pentru recepționarea unor alerte importante fiind exasperați de modul în care funcționalitatea always-on display face ca ecranul telefoanelor iPhone 14 să pară tot timpul pornit. Drept consecință, utilizatorii neacomodați cu interpretarea Apple a acestei funcții au sfârșit prin a o dezactiva din frustrare, pentru că nu puteau deosebi dacă ecranul telefonului este pornit sau oprit, ajungând să verifice în mod obsesiv și nejustificat telefonul pentru orice noutăți apărute.
Looks nice, but I’ll stick with the fun and colorful option. https://t.co/dSmgX9P9C9 pic.twitter.com/SRIXMpzub8
— Chance Miller (@ChanceHMiller) November 15, 2022
Însă dincolo de implementarea prost gândită, un alt motiv pentru care ai vrea să refuzi implementarea Apple a funcției always-on display este impactul asupra consumului bateriei. Practic, autonomia iPhone 14 an poate scădea chiar și cu câteva zeci de procente pe dispozitivele care au bifată această setare.
Fără a recunoaște în mod explicit greșeala făcută, Apple implementează o versiune alternativă a funcției always-on display, ce va fi disponibilă începând cu versiunea iOS 16.2. Concret, utilizatorii vor primi exact ceea ce-și doreau de la bun început, anume, un mod de afișare complet monocrom și limitat doar la informații de bază precum data și ora, respectiv, alertele primite. Mult mai adecvată pentru folosirea eficientă a tehnologiei OLED, versiunea alternativă introdusă ca setare opțională probabil că va aduce și o ameliorare sesizabilă a consumului de energie.