Apple introduce margini incredibil de subțiri pentru iPhone 16 Pro și Pro Max. Au apărut primele imagini

21.08.2024
Apple introduce margini incredibil de subțiri pentru iPhone 16 Pro și Pro Max. Au apărut primele imagini
Sursa foto: Apple

Tehnologia avansează cu pași repezi, lăsându-și amprenta și asupra designului telefoanelor de vârf. În 2024, Apple se pregătește să lanseze seria iPhone 16, care va aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește designul modelelor Pro și Pro Max.

Ecrane mai mari cu 0.2 inci

Cea mai notabilă schimbare va fi dimensiunea mai mare a ecranelor pentru ambele telefoane, care va crește cu 0.2 inci față de modelele anterioare. Acest aspect este posibil datorită reducerii extreme a grosimii ramelor care înconjoară display-ul.

Se aude că modelul Pro va avea un display de 6.3 inci, pe când cel de pe Pro Max ar fi de 6.9 inci. Compania vrea să-l echipeze pe primul cu aceeași cameră telefoto cu zoom ca și celălalt model.

Bezel de doar 1.15 mm

Leak-urile recente postate de tipster-ul Ice Universe pe Twitter arată că 16 Pro Max va avea o ramă laterală de doar 1.15 mm.

Pentru a realiza acest salt tehnologic, compania americană ar fi colaborat cu furnizorii de panouri OLED, în special cu Samsung Display. Aceștia ar fi depus eforturi pentru a miniaturiza și optimiza toate componentele necesare afișajului, de la conectori la circuite.

Se așteaptă ca rezultatul colaborării să fie o experiență vizuală imersivă pentru cele două dispozitive, cu mai puține elemente care să întrerupă fluxul continuu al imaginii.

Chiar dacă dimensiunile generale ale dispozitivelor vor crește din cauza ecranelor mai mari, constructorii ar fi reușit să mențină o formă aproape similară cu cea a modelelor anterioare.

Telefoane mai ușoare

Pe lângă aspect, aceste panouri ultra-subțiri vor avea și alte beneficii. De exemplu, greutatea totală a dispozitivului va fi mai redusă. De asemenea, eficiența energetică poate fi îmbunătățită, permițând eventuale creșteri ale capacității bateriei.

Desigur, nu toate aspectele vor fi rezolvate. Unii utilizatori se pot confrunta cu probleme legate de atingeri accidentale pe marginile ecranului, iar zona Dynamic Island nu va dispărea. În plus, câștigul efectiv în spațiul de afișare ar putea fi minim.

Vom vedea în curând dacă aceste promisiuni se vor materializa în practică. Lansarea iPhone 16 Pro și Pro Max este așteptată în a doua jumătate a anului 2024.

Sursa: Boy Genius Report

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult