Dispozitivele electronice din zilele noastre par sa aiba un „termen de expirare”, după câţiva ani acestea devenind aproape inutilizabile. Deşi nicio companie nu spune direct că un smartphone nu va putea oferi o experienţă de utilizare plăcută mai mult de 2-3 ani, adevărul este că utilizatorii au descoperit acest lucru pe pielea lor în ultima perioadă. Se pare că Apple nu se fereşte să ofere acest termen de expirare, însă l-a ascuns într-un loc pe care puţini îl consultă: detaliile despre modul în care compania protejează mediul.
Printre politicile de reciclare şi metodele prin care Apple generează şi foloseşte energia electrică, Apple oferă şi câteva informaţii despre timpul de utilizare aşteptat pentru dispozitivele lor. Se pare că pentru produsele din categoriile iOS şi watchOS, adică iPad, iPod, iPhone şi Apple Watch, compania se aşteaptă ca acestea să funcţioneze timp de trei ani, înainte ca utilizatorii să le înlocuiască cu generaţii mai noi.
Pentru produsele echipate cu OS X şi tvOS, (iMac, Macbook, Mac Mini, Mac Pro şi Apple TV) compania spune că acestea ar trebui să funcţioneze în parametri optimi timp de patru ani. Aceste statistici nu iau în calcul reciclarea, recondiţionarea şi vânzarea produselor, însă confirmă că există aşa numitul „planned obsolence”. Se pare că trei, respectiv patru ani este şi planul pentru suport software ale acestor dispozitive, multe dispozitive fiind lăsate în urmă de versiunile mai noi ale sistemelor de operare.