Apple renunță la LCD: Toate modelele de iPhone vor folosi ecrane OLED începand cu 2025

03.09.2024
Apple renunță la LCD: Toate modelele de iPhone vor folosi ecrane OLED începand cu 2025

Apple se pregătește să facă o schimbare majoră în strategia sa de producție pentru iPhone-uri.

Conform unui raport recent publicat de ziarul japonez Nikkei, gigantul tehnologic american vrea să treacă la utilizarea ecranelor OLED pentru toate modelele de iPhone începând cu 2025. Această decizie marchează sfârșitul unei ere pentru ecranele LCD în gama de produse Apple.

Tranziția către OLED

Schimbarea de direcție nu este una bruscă, ci rezultatul unei evoluții treptate care a început în 2017 odată cu iPhone X, primul model cu acest tip de display. Recent, Apple a integrat ecrane OLED și în cele mai noi modele de iPad Pro lansate anul acesta în mai.

De ce această tehnologie?

Avantajele OLED sunt semnificative: contrastul este mai pronunțat și culorile sunt mult mai vii. În plus, ecranele bazate pe aceasta tehnologie sunt ideale pentru conținut video HD.

Excluderea companiilor japoneze

Companiile japoneze Japan Display și Sharp, care au dominat piața de ecrane pentru iPhone-uri în urmă cu un deceniu, se vor găsi excluse din această afacere. Ele s-au concentrat pe producția de ecrane LCD și nu au reușit să facă tranziția către producția în masă de ecrane OLED pentru smartphone-uri.

Parteneriate noi

În locul lor, Apple se orientează către LG Display (Coreea de Sud) și BOE Technology (China) pentru furnizarea de ecrane OLED, inclusiv pentru viitorul model iPhone SE. Următoarea generație a acestui model accesibil este așteptată să debuteze la începutul anului 2025, fiind primul din seria SE echipat cu noul display.

La ce ne putem aștepta de la iPhone SE?

În afara de ecran, acest telefon promite mai multe îmbunătățiri majore. Se zvonește că va avea un design similar cu iPhone 14, un modem 5G proiectat de Apple și că va renunța la butonul Home în favoarea Face ID.

De asemenea, va include un procesor A18 și un port USB-C. Dimensiunea display-ului ar urma să crească de la 4,7 la 6,06 inci, iar memoria RAM ar putea fi dublată la 8 GB.

Producătorii de componente pentru Apple sunt așteptați să înceapă producția în masă a acestui dispozitiv anul acesta în octombrie. Având în vedere că toate modelele iPhone SE anterioare au fost anunțate în martie, este posibil ca și lansarea celui din 2025 să aibă loc în aceeași lună.

Sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult