Apple s-a răzgândit! Cu ce dispozitiv al companiei ar putea semăna iPhone SE 4?

Apple s-a răzgândit! Cu ce dispozitiv al companiei ar putea semăna iPhone SE 4?
Foto: Apple

iPhone SE este varianta „de buget” a telefoanelor Apple, iar a patra generație este așteptată să apară mai târziu în acest an sau la începutul lui 2025. Până acum, zvonurile au indicat că iPhone SE 4 se va baza pe iPhone 14, dar noi informații sugerează că va fi mai asemănător cu un model mai recent: iPhone 16, care încă nu a fost lansat.

Noile informații provin de pe rețeaua socială chineză Weibo, unde leakerul Fixed Focus Digital susține că iPhone SE 4 va avea „exact aceeași” carcasă din spate ca iPhone 16. Această informație contrazice direct zvonurile anterioare: la sfârșitul lui 2023, surse apropiate de procesul de fabricație al Apple spuneau că dimensiunile iPhone SE 4 se potriveau perfect cu cele ale iPhone 14.

Există mai multe explicații posibile pentru această schimbare, presupunând desigur că această scăpare de informații este corectă. Prima este că Apple ar fi putut decide că este mai economic să folosească pentru SE unele dintre aceleași materiale și procese de producție ca pentru iPhone 16. Având în vedere că zilele iPhone 14 sunt numărate, are sens ca producătorul să se standardizeze pe un model mai recent.

iPhone SE 4 ar putea fi bazat pe viitorul iPhone 16

Explicația mai interesantă, însă, este că schimbarea ar putea fi cauzată de faptul că iPhone SE 4 va primi un sistem de cameră mai bun decât se prevedea anterior. Noul iPhone 16 pare să primească o asamblare a camerei semnificativ diferită de această dată, iar faptul că Apple folosește aceeași carcasă din spate pentru acel telefon și pentru SE 4 ar putea indica faptul că Apple ia în considerare o îmbunătățire semnificativă a camerei pentru SE de această dată.

Alte schimbări zvonite includ înlocuirea Touch ID cu Face ID și adăugarea „notch-ului” pe display, iar noul design va însemna și un ecran mai mare: 6,1 inchi, în comparație cu modelul actual de 4,7 inchi.

USB-C este o certitudine, iar un buton de tip Action, similar cu cel de la iPhone 15 Pro, este și el zvonit. Dar cu toate aceste schimbări, Apple încă plănuiește să lanseze noul telefon la un preț similar cu modelul actual, notează T3.com.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ştefan Trepăduș este blogger din 2009, abordând subiecte legate de cultură și de tehnologie. După un an petrecut într-o agenție de social media și doi ani în presa locală, el s-a reîntâlnit cu domeniile mai dragi inimii lui, știința și tehnologia, în cadrul grupului Gândul Media Network. citește mai mult