Fără probleme la partea de autonomie, Zenfone 2 Laser reuşeşte să ofere până la 4 zile de funcţionare în condiţiile unui regim de utilizare ocazional şi aproximativ 2 zile la utilizare normală, folosind conexiunea de date pentru sesiuni de navigare web, camera foto şi 30-40 minute de apeluri zilnic. Sunt puţine scenarii în care acest dispozitiv nu ar putea să reziste o zi întreagă de utilizare după o singură încărcare.
Majoritatea utilizatorilor vor reuşi probabil să obţină măcar două zile de utilizare cu navigare selectivă pe internet prin LTE. Telefonul pare să gestioneze foarte bine conexiunea WiFi la funcţionarea în stand-by, deci păstrarea sa activă nu va influenţa negativ autonomia. Funcţiile Power Saving includ două profile, Ultra-saving şi Optimized, cât şi posibilitatea de a realiza un profil propriu. Pentru testare, am preferat să utilizăm modul optimizat, care s-a dovedit a fi foarte capabil.
ASUS Zenfone 2 Laser poate fi comandat din oferta magazinelor de profil din ţara noastră la preţul de aproximativ 1000 Lei.
Alternativ, cei care consideră prea mari dimensiunile modelului ZE550KL testat în cazul de faţă pot alege şi varianta ZE500KL – Zenfone 2 Laser cu ecran de 5.0 inch, disponibilă la preţul de aproximativ 900 Lei.
Echipat cu un chipset entry-level mai puţin performant decât originalul Zenfone 2 lansat de ASUS în această vară, noul Zenfone 2 Laser ar putea să nu fie pe placul cumpărătorilor avizi de performanţe cât mai ridicate în aplicaţiile de Android. Lăsând la o parte testele de performanţă, experienţa subiectivă obţinută cu Zenfone 2 Laser în folosirea de zi cu zi este satisfăcătoare, aplicaţiile uzuale de Android nepărând limitate de hardware-ul oferit.
Din păcate adăugarea sistemului de focalizare laser nu face minuni pentru camera foto de 13MP, a cărei performanţă nu se poate ridica la nivelul unui smartphone de top din generaţia actuală.
Per total, Zenfone 2 Laser este un smartphone cu design elegant şi autonomie bună, pe care te poţi baza în activităţile de si cu zi.
Design plăcut
Autonomie satisfăcătoare
Interfaţa ZenUI
Acumulator detaşabil
Performanţe sesizabil mai mici decât la originalul Zenfone 2
Prea multe aplicaţii preinstalate (Bloatware)
Camera foto sub aşteptări