Echipat cu o cameră foto care se roteşte pe direcţia faţă-spate, ZenFone 6 s-a ales cu unele compromisuri la partea de design, îngreunând intervenţiile pentru reparaţii.
Deşi este oferit cu un preţ recomandat de 500 euro, ZenFone 6 nu vine într-o carcasă protejată împotriva pătrunderii de apă şi praf, motivul fiind decizia celor de la ASUS de a include o cameră foto acţionată cu ajutorul unui mecanism ce permite rotirea faţă-spate.
Din păcate, designul neconvenţional vine cu mai multe compromisuri, panoul din sticlă aplicat peste spatele carcasei fiind dificil de îndepărtat din cauza adezivului puternic. Totuşi, dacă reuşim să extragem fără să distrugem capacul din sticlă, intervenţia asupra componentelor aflate la interior este mai puţin problematică. Spre exemplu, acumulatorul este foarte uşor de înlocuit, banda auto-adezivă folosită pentru fixarea de şasiul carcasei neavând rol structural.
În schimb, mulţi dintre conectorii folosiţi pentru ataşarea componentelor modulare sunt nestandard, manevrarea acestora impunând atenţie deosebită. În plus, găsim destule cabluri de conectare aproape de marginea carcasei, oricare dintre acestea putând fi secţionate în timpul procesului de dezasamblare, dacă sunt folosite ustensile cu lamă ascuţită.
Interesant de studiat este şi motorul responsabil cu acţionarea camerei foto, acesta având un design personalizat şi foarte rezistent. Şi panglicile folosite pentru conectarea modulului foto la placa electronică sunt protejate cu un material rezistent, însă conectorii sunt uşor deterioraţi dacă se încearcă extragerea de pe placa electronică.
Frumos la exterior, dar dificil de reparat în eventualitatea apariţiei unor defecţiuni, ZenFone 6 este un bun smartphone de folosit cât ţine perioada de garanţie, însă achiziţionarea la piaţa second-hand sau în condiţii care exclud posibilitatea pentru acordarea de garanţie este mai degrabă riscantă.