Dacă telefoanele din generaţia iPhone 4S au venit echipate doar cu un chipset A5 puţin îmbunătăţit, iată că iPhone 5 foloseşte un chipset complet nou, cu performanţe net superioare vechiului iPhone şi chiar tabletelor din seria The New iPad.
Conform primelor rezultate obţinute cu suita de teste Geekbench, iPhone 5 primeşte un scor general de 1601 puncte, chipsetul Apple A6 dublând practic performanţele noului iPhone. Spre comparaţie, iPhone 4S obţine în aceiaşi suită de teste un scor de 631 puncte, iar tableta iPad cu ecran Retina Display doar 794 puncte.
Dacă se dovedesc a fi legitime, testele de performanţă cu iPhone 5 confirmă promisiunile Apple, ce anunţau o dublare a performanţelor pentru noua generaţie iPhone. Sporul de performanţă este obţinut pe de o parte prin creşterea frecvenţei de funcţionare la 1 GHz (800MHz pentru procesorul A5) şi folosirea unei arhitecturi de procesor mai eficiente. Fiind produs folosind procesul de fabricaţie pe 32 nm dezvoltat de Samsung (45nm pentru modelul A5), chipsetul A6 a putut îngloba un design mai sofisticat fără a compromite eficienţa energetică, sau creşte prea mult dimensiunile fizice şi costurile de producţie ale noului chip. O altă contribuţie la sporul de performanţă demonstrat pare să fie adusă şi prin creşterea vitezelor de transfer cu memoria RAM, a cărei cantitate a fost dublată la 1GB pentru a satisface cerinţele noilor aplicaţii şi sistemul iOS 6.
Noul chipset propulsează noul iPhone 5 la un nivel de performanţă similar competitorului Samsung Galaxy S3. Echipat cu chipsetul quad-core Samsung Exynos 4412, funcţionând la 1.4 GHz, Galaxy S3 obţine în testele Geekbench un scor general de 1588 puncte, puţin mai mic decât cel măsurat pentru iPhone 5.