Autorităţile din Coreea de Sud declanşează propria investigaţie vizând telefoanele Note7

17.10.2016
Autorităţile din Coreea de Sud declanşează propria investigaţie vizând telefoanele Note7

Lucrând în paralel cu agenţia Consumer Product Safety Commission (CPSC) din Statele Unite, autorităţile sud-coreene au pus la dispoziţia inginerilor Samsung resurse tehnice şi sprijin suplimentar pentru investigarea defectelor aflate în spatele celui mai răsunător eşec din istoria companiei.

Încă fără o explicaţie clară, problema defectării spontane a acumulatorilor la telefoanele  Galaxy Note7 este investigată şi la Korea Testing Laboratory (KTL) folosind mijloace sofisticate de analiză puse la dispoziţie de guvernul sud-coreean. Testele nu sunt limitate doar la structura acumulatorului şi vizează întregul design al telefonului mobil, studiat folosind mijloace de analiză cu raze X şi sisteme de tomografie computerizată, cu rolul de a expune eventuale defecte ascunse.

Laboratoarele KTL analizează deja 5 telefoane Note7 incendiate, predate chiar de Samsung, efortul combinat depus alături de inginerii companiei prin mobilizarea tuturor resurselor disponibile având scopul de a scoate la lumină cauzele exacte în cel mai scurt timp posibil.

Deocamdată la stadiu de speculaţii, posibilele cauze pentru incidentele semnalate la telefoane Note7 vizează defecte de fabricaţie în structura acumulatorului cu densitate record de înmagazinare a energiei, cât şi testarea insuficientă a produsului finit, carcasa înghesuită a telefoanelor Note 7 presând asupra acumulatorului care poate ceda în anumite situaţii. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult