Bine protejat în carcasa îmbrăcată în cauciuc gros, Blackview BV5800 nu lasă loc de interpretări cu privire la rolul său de accesoriu pentru supravieţuire în natură, departe de confortul urban. Însă BV5800 poate fi şi un bun telefon de serviciu, căruia nu trebuie să-i porţi prea mult de grijă.
Construcţia etanşă oferă protecţie exemplară împotriva pătrunderii de apă şi praf, iar suprafeţele din cauciuc turnat sunt amortizoare ideale pentru lovituri care ar lăsa şifonate alte produse smartphone. Din păcate, inserţiile din metal şlefuit vor acumula în timp zgârieturi, iar sticla Gorilla Glass aplicată ecranului nu este nici ea infailibilă.
Din punct de vedere al performanţelor, procesorul quad-core la 1.5GHz îşi cam arată limitele, nefiind potrivit pentru multitasking intensiv. La folosire uzuală, pentru web browsing, email şi acces în reţelele de socializare, nu sunt probleme. Din păcate, chipsetul Mediatek nu este prea reuşit în ce priveşte accelerarea 3D, jocurile de Android mai pretenţioase rulând cu un nivel de performanţă nu tocmai optim.
Eranul bine iluminat nu pune probleme la folosirea sub soare direct, iar difuzorul poate reda tonurile de apel cu un volum impresionant.
Livrat cu o versiune nemodificată de Android 8.1, Blackview BV5800 lasă toate opţiunile deschise pentru personalizarea ulterioară.
Prevăzut cu senzor biometric, Blackview BV5800 permite deblocarea ecranului cu o singură atingere la partea din spate, împiedicând totodată accesul neautorizat la funcţiile telefonului. Contrar aşteptărilor pentru un smartphone entry-level, senzorul de amprente este rapid şi precis, validarea amprentei durând mai puţin de o secundă.
Blackview BV5800 – teste de performanţă:
Fără prea mari pretenţii, camera foto de 13MP este dificil de stabilizat pentru pozele făcute la interior, obţinute cu un timp de expunere cam mare. În prezenţa luminii naturale, Blackview BV5800 se descurcă mult mai bine, oferind poze în general de bună calitate. Cât despre funcţionalitatea dual-camera, aceasta se limitează la aplicarea de efecte bokeh şi blur selectiv, indicând pe suprafaţa touch porţiunea din imagine pe care dorim să o evidenţiem. Însă efectul pare mai degrabă artificial, pozele rezultate fiind neconvingătoare.
Foarte asemănătoare celei aflate la partea din spate, camera frontală obţine poze la rezoluţia de 8MP, selfie-urile rezultate fiind destul de reuşite.
Clipurile filmate la rezoluţie 1080p au un nivel de calitate acceptabil, iar cu activarea funcţiei de stabilizare electronică a imaginii putem obţine rezultate destul de bune.
Ajutat cu un acumulator de 5580 mAh, Blackview BV5800 reuşeşte să ofere aproximativ 4 zile de utilizare în regim moderat, sau două zile de utilizare intensivă, fără a fi necesară ajustarea luminozităţii ecranului sau limitarea accesului la internet. Folosit încontinuu, Blackview BV5800 oferă aproape 13 ore de screen time, mult peste nivelul unui smartphone obişnuit.
Odată epuizat, acumulatorul poate fi încărcat în aproximativ două ore şi jumătate.
Surprinzător de bine construit pentru preţul său, Blackview BV5800 poate fi o bună alegere pentru cei care au nevoie de un smartphone cu bună autonomie a bateriei, care să reziste unor condiţii de utilizare potrivnice echipamentelor electronice obişnuite. Protejat într-o carcasă din plastic şi cauciuc turnat, prevăzut cu capace etanşe pentru fiecare orificiu vulnerabil şi acoperit cu sticlă Gorilla Glass, BV5800 este ideal pentru drumeţiile în natură. Totodată, camera foto cu performanţe peste aşteptări poate ţine locul unui aparat foto dedicat, măcar pentru poze pe timp de zi.
Autonomia bateriei este un al punct forte pentru BV5800, screen time-ul de peste 12 ore depăşind cu mult nivelul unui smartphone obişnuit. Însă trebuie avute în vedere şi limitările la partea de performanţă, procesorul quad-core fiind cam puţin pentru aplicaţiile pretenţioase de Android.
Blackview BV5800 poate fi comandat din oferta magazinelor asiatice pentru aproximativ 134.99 dolari.
Foarte bine construit
Autonomie excelentă a bateriei
Ecran bine iluminat şi difuzoare puternice
Cameră foto cu performanţe rezonabile
Android 8.1
Performanţe mai degrabă modeste