Dacă preţul nu este factor decisiv în luarea deciziei de cumpărare, atunci iată care sunt cele mai bune telefoane cu Android de care ar trebui să te interesezi în 2019:
Desemnat telefonul cu Android de referinţă pentru anul 2019, Galaxy S10+ este cel mai performant smartphone produs până acum de către Samsung, echipat cu cel mai bun ecran şi cea mai bună cameră foto întâlnite până acum la un telefon mobil.
Rezultatul a peste 10 ani de progrese tehnologice, Galaxy S10+ reprezintă nu doar o simplă evoluţie a modelelor S9 şi Note9 de anul trecut, ci este punctul de pornire al următorului deceniu de dispozitive mobile sud coreene. Samsung doreşte să demonstreze cu acest model că este liderul pieţei de smartphone-uri, integrând în S10+ toate tehnologiile avansate la care are acces.
Însă cel mai bun telefon 2019 vine cu un preţ pe măsură: peste 1000 de euro
Specificaţii Samsung Galaxy S10 Plus şi preţul în magazine:
Principale atuuri: performanţe foarte ridicate, camera foto, senzor de amprente sub ecran, încărcare wireless rapidă, ecranul cu certificare HDR10+
Dezavantaje: cost foarte ridicat la achiziţionarea în pachet fără abonament, camera nu are un mod nocturn dedicat, senzorul de amprentă nu funcţionează foarte bine
Preţ retail: 999.88 euro (Vodafone), 4799 Lei (Telekom), 4799 Lei (Digi Mobil)
Oferte abonament Samsung Galaxy S10 Plus:
Vodafone: 499.99 euro cu abonament Super RED 41, 284.99 euro cu abonament Super RED 56
Telekom: 3848 Lei +18 euro/lună cu abonament Mobil 16
Galaxy S10 Plus este un smartphone pentru cei care preferă să fie la zi întotdeauna cu tehnologia, care au un buget mare pentru achiziţia unui telefon şi cei care probabil că se aşteaptă să îl folosească chiar şi doi sau trei ani de acum înainte. Este într-un fel telefonul „bun la toate”, cu menţiunea că nu are un stylus, acest avantaj fiind păstrat pentru modelul Note10, care va fi lansat la toamnă.
La momentul lansării, echipat cu cel mai rapid procesor din lume disponibil pe un smartphone, Huawei Mate 20 PRO se bucură de aprecierea celor mai reputabile publicaţii din domeniu, concluzia în mare parte unanimă fiind că acesta este cel mai bun smartphone de cumpărat în prima parte a anului 2019. Dotări precum funcţia de încărcare wireless care funcţionează şi în sens invers, pentru alimentarea altor dispozitive, senzorul de amprente integrat sub sticla ecranului şi camera foto cu performanţe excelente sunt doar câteva dintre punctele de atracţie.
Mate 20 PRO vine echipat cu un ecran OLED de calitate premium, acumulator de 4200 mAh şi chipsetul Kirin 980, cel mai puternic din oferta Huawei.
Specificaţii Huawei Mate 20 PRO şi preţul în magazine:
Principale atuuri: performanţe foarte ridicate, camera foto, senzor de amprente sub ecran, încărcare wireless
Dezavantaje: cost piperat la achiziţionarea în pachet fără abonament
Preţ retail: 946 euro (Vodafone), 999 Euro (Orange), 4599 Lei (Telekom), 4599 Lei (Digi Mobil), 4099 Lei (Emag)
Oferte Abonament Huawei Mate 20 PRO:
Probabil, cel mai bun telefon pentru poze al momentului, Google Pixel 3 XL nu diferă foarte mult de predecesorul Pixel 3, dar reprezintă o alegere solidă pe lista celor mai bune telefoane bazate pe Android şi un upgrade puternic pentru oricine deţine un smartphone mai vechi de doi ani.
Specificaţii Google Pixel 3 XL şi preţul în magazine:
Principale atuuri: camera foto asistată cu procesare AI foarte avansată, performanţe excepţionale la obţinerea de poze pe timp de noapte, experienţă Android „curată”, acces garantat la cele mai noi versiuni Android
Dezavantaje: nu este disponibil în ofertele cu abonament ale operatorilor telecom din România
Preţ retail: 5400 Lei (Emag)
Din păcate, cei care doresc să se bucure de o experienţă Android „curată” folosind cel mai bun telefon oferit de Google în 2019 vor fi dezamăgiţi să descopere că acesta nu poate fi cumpărat în pachet cu abonament la niciunul dintre operatorii de telefonie mobilă din România.
Deşi a fost lansat anul trecut, Galaxy Note 9 poate fi cel mai bun telefon şi în 2019, dacă eşti fan al produselor Samsung. Chiar dacă între timp a fost lansat şi Galaxy S10, modelul Note 9 continuă să fie un competitor redutabil, de luat în seamă pentru cei care au nevoie de un telefon puternic şi bun la aproape orice. Galaxy Note 9 nu este cel mai bun telefon de purtat în buzunare strâmte, dar în mâinile unui utilizator Android experimentat poate fi o unealtă extrem de puternică.
Bine finisat la exterior, Galaxy Note 9 impresionează şi mai mult prin calitatea componentelor aflate la interior. Alegere populară în ciuda preţului piperat, Galaxy Note 9 poate fi cel mai bun telefon pentru tine dacă te interesează în mod special să beneficiezi de o calitate ireproşabilă a imaginii, suport avansat pentru creativitate şi lucrul cu mai multe aplicaţii simultan, dar şi o cameră foto care să facă uitat aparatul foto DSLR şi camera video pentru vacanţă.
Specificaţii Galaxy Note 9 şi preţul în magazine:
Principale atuuri: accesoriul S Pen, ecran de foarte bună calitate, performanţe foto
Dezavantaje: cost piperat la achiziţionarea în pachet fără abonament
Preţ retail: 949 euro (Vodafone), 999 Euro (Orange), 4699 Lei (Telekom), 4299 Lei (Digi Mobil)
Oferte Abonament Huawei Mate 20 PRO:
Cu siguranţă, cel mai bun telefon în 2019 pentru cei care vor să se bucure de performanţe la nivelul unui vârf de gamă, plătind însă mai puţin decât media, OnePlus 6T este şi un telefon foarte rezistent, nu doar performant şi ieftin.
OnePlus 6T este unul dintre primele dispozitive echipate cu sticlă Gorilla 6 de la Corning, însă atuurile sale sunt mult mai numeroase. Pentru un cost oarecum rezonabil ne alegem cu finisaje şi design exterior la cele mai înalte exigenţe de calitate, hardware puternic la interior şi o experienţă Android fără cusur.
Cu siguranţă, cel mai bun telefon în 2019 pentru cumpărătorii care doresc să-şi cheltuiască în mod cât mai eficient bănuţii economisiţi în ultimul an, OnePlus 6T vine echipat cu un ecran AMOLED de cea mai bună calitate, care acoperă 86% din partea frontală a telefonului. Pe lângă culori vibrante, telefonul are de oferit şi un senzor de amprente integrat sub sticla ecranului, camere foto de calitate premium şi o versiune Android numită OxygenOS, conţinând unele îmbunătăţiri faţă de ediţia Android 9 Pie livrată de Google pe telefoanele Pixel 3.
OnePlus 6T poate fi şi un bun telefon pentru jocuri pe mobil, chiar dacă acumulatorul instalat este garantat doar pentru autonomie de o zi.
Specificaţii OnePlus 6T şi preţul în magazine:
Principale atuuri: Preţ atractiv, design şi finisaje de top
Dezavantaje: nu este disponibil în ofertele cu abonament ale operatorilor telecom din România
Preţ retail: 2899 lei (emag)
Cu accent pe performanţele foto, Huawei P20 PRO este versiunea mai accesibilă a modelului flagship, Mate 20 PRO. Mult mai ieftin, P20 PRO ar putea fi cu uşurinţă considerat cel mai bun telefon Android disponibil fanilor Huawei în 2019.
Recomandat de preţul său foarte competitiv, Huawei P20 PRO poate fi o alegere excelentă ca telefon pentru poze în 2019. Acesta vine echipat cu un sistem triple-camera de rezoluţie 40MP+20MP+8MP şi aplicaţie de captură bine pusă la punct. Posesorii de telefoane P20 PRO au la dispoziţie o selecţie generoasă de filtre şi efecte pentru imagine, cât şi o cameră frontală de-a dreptul impresionantă.
Specificaţii Huawei P20 PRO şi preţul în magazine:
Principale atuuri: sistem triple camera performat, design exterior foarte elegant, preţul atractiv
Dezavantaje: Optimizările Huawei pentru versiunea de Android ar putea să nu fie pe gustul tuturor
Preţ retail: 729 euro (Vodafone), 559 Euro (Orange), 3599 Lei (Telekom), 2999 Lei (Digi Mobil), 2869 Lei (eMag)
Oferte Abonament Huawei Mate 20 PRO:
Xperia XZ3 reprezintă un salt major pentru Sony, din punct de vedere al designului exterior şi dotările oferite. Noul smartphone vine echipat cu un ecran OLED de calitate impresionată, capabil să redea imagini la rezoluţie QHD+.
Cu siguranţă cel mai bun telefon Sony de până acum, Xperia XZ3 pune la dispoziţie o cameră foto de 19MP cu senzor Sony Exmor RS de 1/2.3 inch. Aceasta dispune de lentile cu deschidere f/2.0 şi funcţie de stabilizare digitală a imaginii. Motorizat de chipsetul Snapdragon 845, telefonul poate filma la rezoluţie 4K şi include mod de filmare super slow-motion, cu 960 cadre pe secundă.
Pe lista dotărilor intră şi un set de difuzoare stereo, care completează experienţa la vizionarea de filme şi clipuri video pe ecranul cu tehnologie HDR.
Specificaţii Sony Xperia XZ3 şi preţul în magazine:
Principale atuuri: ecran de foarte bună calitate, cameră foto performantă, design modern
Dezavantaje: poziţionare incomodă a senzorului de amprente
Preţ retail: 684.99 euro (Vodafone), 3599 Lei (Telekom), 2999 Lei (eMag)
Oferte Abonament Sony Xperia XZ3:
Vodafone: 119.99 euro cu abonament Super RED 41, 0 euro cu abonament Super RED 56,
Telekom: 2718 Lei + 18 euro/lună, cu abonament Mobil 16
Exact în ziua în care Samsung pregătea anunţul oficial pentru noua sa gamă de smartphone-uri Galaxy S10, Xiaomi dezvăluit modelul de top al său Mi 9. Acesta este foarte bine echipat din punct de vedere hardware şi oferă o cameră foto extrem de performantă, apropiată de cea de pe Huawei P20 Pro şi Mate Pro şi considerabil mai bine cotată decât cea de pe Galaxy Note9, Pixel 3 sau iPhone XS Max.
La partea de design, Xiaomi Mi 9 este destul de apropiat de modelul Mi 8 lansat anul trecut. Telefonul păstrează ecranul de 6.39”, sau renunţă la senzorul avansat pentru recunoaştere facială, în favoarea unui decupaj mai mic, în formă de picătură de apă. Ecranul de tip Super AMOLED foloseşte rezoluţia 2340 x 1080 pixeli şi este compatibil cu standardul de culori DCI-P3 şi cu tehnologia HDR10.
Configuraţia lui Xiaomi Mi 9 are la bază chipsetul Snapdragon 855 de la Qualcomm şi 6 + 128 GB, respectiv 8 + 128 GB memorie. Acumulatorul Li-Po de 3300 mAh este compatibil cu standardul QuickCharge 4+, cu o putere de încărcare de 27W prin adaptorul AC, care ar trebui să rivalizeze multe sisteme de încărcare rapidă de pe piaţă, dar şi cu încărcare wireless de mare viteză, de până la 20 W.
Specificaţii Xiaomi Mi 9 şi preţul în magazine:
Principale atuuri: performanţe foarte ridicate, camera foto, senzor de amprente sub ecran, încărcare wireless, preţ competitiv
Dezavantaje: fără slot microSD, capacitate relativ mică a acumulatorului
Preţ retail: aproximativ 450 euro
Cel mai ieftin telefon de top lansat de LG în ultima perioadă, G8 ThinQ este disponibil în pieţele sud-coreene începând cu 21 martie, urmând să ajungă curând şi în ofertele magazinelor europene.
Rival pentru Galaxy S10e, LG G8 ThinQ vine echipat cu un ecran OLED de 6.1”, cu rezoluţie QHD+ şi certificare HDR10. Platforma hardware foloseşte acelaşi chip Snapdragon 855 ca şi rivalul Samsung, cuplat însă unui acumulator de 3500 mAh ales pentru a ţine greutatea şi grosimea telefonului la „dietă”. Configuraţia standard include 6GB memorie RAM şi 128GB stocare internă, slot microSD, suport pentru încărcare wireless.
La partea din spate găsim un sistem triple camera cu rezoluţie 12MP+16MP+12MP, prevăzut cu funcţie de stabilizare optică a imaginii şi capabil să obţină poză în modurile standard, ultra-wide şi telephoto (zoom optic 2X). Deasupra ecranului găsim încă un dual-camera, al cărui senzor principal obţine poze la rezoluţia de 8MP. Deja unul dintre cele mai bune telefoane pentru poze în 2019, LG G8 ThinQ poate şi filma la rezoluţie 4K, în modul 2160p@30/60fps.
LG G8 ThinQ este livrat într-o carcasă rezistentă la apă şi praf, cântărind doar 167 de grame.
Specificaţii LG G8 ThinQ şi preţul în magazine:
Principale atuuri: dimensiuni compacte, greutate redusă, claritatea ecranulu, performanţe foto, încărcare wireless, preţul competitiv
Dezavantaje: senzorul de amprentele plasat pe spatele telefonului nu este chiar „modern”
Preţ retail: aproximativ 790 dolari
LG V40 ThinQ este primul smartphone de pe piaţă echipat cu cinci senzori foto, trei dintre aceştia fiind poziţionaţi pe spate şi doi pe partea din faţă.
Telefonul vine echipat cu un ecran OLED de 6,4”, cu rezoluţie 3120 x 1.440 pixeli şi format 19,5:9, compatibil cu standardul HDR şi decupat în partea de sus. În decupaj găsim casca audio şi cele două camere frontale. V40 ThinQ este realizat predominant din sticlă, cu panouri curbate pe ambele părţi, iar rama metalică de la mijloc găzduieşte butoanele volum/power şi un buton pentru Google Assistant care nu poate fi setat pentru altă funcţie. În spate găsim noul sistem triple camera, un senzor de amprentă. Important de menţionat este faptul că acest model vine echipat şi cu un jack audio (şi un amplificator digital pe 32 de biţi pentru calitate audio îmbunătăţită), LG fiind printre puţinii producători care încă oferă aşa ceva.
Pretendent la titlul de cel mai bun telefon în 2019, V40 ThinQ foloseşte însă un chipset din generaţia Qualcomm de anul trecut – modelul Snapdragon 845, pe care îl găsim în telefoane precum Galaxy S9, alături de o configuraţie cu 6 GB RAM şi 64 sau 128 GB stocare internă.
Telefonul include slot microSD pentru cei care vor să extindă stocarea şi un acumulator 3.300 mAh care reuşeşte să ofere autonomie destul de bună.
Distracţia principală pe acest telefon, camera foto este alcătuită dintr-un senzor principal de 12 megapixeli (1,4nm), cu stabilizare optică şi diafragmă f/1.5, care ar trebui să ofere performanţă foarte bună, în special în condiţii de iluminare slabă. Apoi, avem un senzor de 16 megapixeli (1nm) cu obiectiv f/1.9 cu deschidere largă, ceva ce m mai întâlnit în trecut pe dispozitive LG, iar în cele din urmă, senzorul al treilea vine cu rezoluţie de 12 megapixeli (1nm) cu obiectiv f/2.4 tele, care apropie de două ori (zoom 2x).
Cu aşa arsenal la dispoziţie, putem spune că LG V40 ThinQ va rămâne şi în 2019 unul dintre cele mai bune telefoane mobile pentru poze.
Specificaţii LG V40 ThinQ şi preţul în magazine:
Principale atuuri: greutate redusă, performanţe foto, încărcare wireless
Dezavantaje: preţul piperat la pachet retail
Preţ retail: 739 euro (Orange), 3599 Lei (eMag)
Oferte Abonament LG V40 ThinQ:
Orange: 289 euro cu abonament Orange Me 45
Nokia 7 Plus este o variantă îmbunătăţită a unui smartphone care nu a ajuns niciodată în Europa, Nokia 7. Spre diferenţă de frăţiorul său mai mic, Nokia 7 Plus vine cu o construcţie metalică, renunţând la carcasa din sticlă.
Candidat la titlul de cel mai bun telefon 2019, Nokia 7 Plus are o carcasă din aluminu unibody care pe partea din spate este acoperită cu un strat de vopsea cauciucată, element de design care poate fi apreciat atât din punct de vedere estetic, dar şi pentru aderenţa superioară oferită.
Cu preţ apropiat sumei de 250 euro, Nokia 7 Plus este genul de alegere pe care o faci dacă vrei să te alegi cu un telefon Android suficient de ieftin, dar căruia nu-i lipsesc prea multe dintre dotările întâlnite la gama premium.
Rolul lui Nokia 7 Plus nu este de a concura Galaxy S10 sau alte modele smartphone cu preţ stratosferic, scopul său fiind de a oferi suficientă putere şi un design confortabil pentru folosirea de zi cu zi.
Pentru mulţi fani Android, cel mai bun telefon nu este neapărat cel mai scump, aceştia petrecând mult timp încercând să găsească echilibrul perfect între preţul plătit şi dotările de care au cu adevărat nevoie. Pentru aceştia, Nokia 7 Plus chiar poate fi cel mai bun telefon de cumpărat în 2019.
Specificaţii Nokia 7 Plus şi preţul în magazine:
Principale atuuri: ecran fără decupaj, finisaje de bună calitate, preţul atractiv
Dezavantaje: design uşor învechit
Preţ retail: 1599 Lei (Telekom), 1799 Lei (Digi Mobil), 1299 Lei (eMag)
Oferte Abonament Nokia 7 Plus:
Telekom: 999 Lei + 18 euro/lună, cu abonament Mobil 16
Nokia 8 Sirocco este prezentat ca o versiune „de lux” a smartphone-ului cu acelaşi nume lansat anul anterior. Dacă la partea de hardware nu sunt prea multe diferenţe, din exterior Nokia 8 Sirocco este un produs nou-nouţ.
Construcţia lui Nokia 8 Sirocco este realizată însă aproape complet din sticlă curbată. Partea din spate este „întreruptă” doar de modulul dual camera ieşit în relief şi „accesoriile” sale, adică un blitz dual-tone şi un microfon, cât şi de senzorul de amprentă, care se pierde pe spatele lucios, conturul său fiind greu de găsit de cele mai multe ori. Acest sandviş de panouri din sticlă are la mijloc o ramă metalică foarte subţire, probabil cea mai subţire din câte am văzut până în prezent.
Deşi a ajuns pe piaţă anul trecut, Nokia 8 Sirocco rămâne o alegere competentă şi pentru 2019, preţul în scădere fiind acum şi mai atractiv. Dacă este sau nu cel mai bun telefon 2019, ţine de gusturile fiecăruia. Nokia 8 Sirocco este însă unul dinte cele mai compacte telefoane Android de generaţie recentă, iar asta poate fi un avantaj pentru cei care doresc un telefon mai uşor de manevrat cu o singură mână.
Specificaţii Nokia 8 Sirocco şi preţul în magazine:
Principale atuuri: dotări hardware echilibrate, design atractiv
Dezavantaje: chipset învechit
Preţ retail: 3299 Lei (Telekom), 1899 Lei (eMag)
Oferte Abonament Nokia 8 Sirocco:
Telekom: 2399 Lei + 18 euro/lună, cu abonament Mobil 16