Compania Motorola Mobility, a cărei achiziţiei de către Google a fost anunţată în luna august a anului trecut şi finalizată în luna mai a acestui an, va trece în viitorul apropiat printr-o serie de restructurări dureroase menite să aducă celebrul producător pe linia de plutire.
Cu un bilanţ deloc de invidiat, paisprezece din ultimele sale şaisprezece trimestre fiscale soldându-se cu pierderi, Motorola se află într-un impas pe care Larry Page, noul director executiv, doreşte să-l depăşească. Aceste măsuri vizează concedierea a 4000 de persoane, care reprezintă o cincime din numărul total de angajaţi, revizuirea organizării ierarhice interne, care se va solda cu concedierea a 40 de procente din numărul actual de vicepreşedinţi, şi închiderea unei treimi din facilităţile de cercetare, dezvoltare şi producţie. Aceste măsuri vor afecta atât cele trei sedii din Statele Unite, cât şi pe cel din Beijing.
Odată cu aceste măsuri, compania intenţionează să revizuiască şi planurile de dezvoltare şi lansare a terminalelor şi tabletelor. Într-un interviu acordat celor de la Bloomberg de către Dennis Woodside, directorul diviziei de terminale mobile, a afirmat că, în cursul anului trecut, compania a lansat 20 de terminale Android, ceea ce este „prea mult”. Conform noilor planuri, compania ar urma să lanseze un număr mai mic de produse, ceea ce va permite o concentrare mai bună asupra dezvoltării şi promovării produselor.
HTC, unul dintre principalii rivali ai companiei pe piaţa terminalelor mobile Android, a anunţat şi el la începutul acestui an o reorientare similară către un portofoliu mai mic dar mai coerent de produse, măsură ale cărui beneficii au întârziat însă să se concretizeze până acum.