Arătat prima dată publicului în luna septembrie 2018, Samsung Galaxy F nu va beneficia de protecţie Gorilla Glass pentru ecranul său pliabil, protecţia împotriva zgârieturilor fiind undeva la nivelul unui smartphone ieftin semnat de unul dintre brandurile no-name. Aceeaşi limitare este valabilă pentru toate produsele smartphone cu ecran pliabil de primă generaţie.
Din fericire pentru cei dispuşi să aştepte, producătorul Gorilla Glass promite o soluţie capabilă să ofere un nivel de protecţie comparabil ecranelor rigide. Creată folosind un proces de fabricaţie şi compoziţie uşor diferite, noua sticlă Gorilla Glass pentru ecrane flexibile va avea o grosime de numai 0.1 mm.
Potrivit dezvoltatorului Corning, grosimea mult redusă conferă sticlei Gorilla Glass flexibilitate suficientă pentru a suporta îndoirea precum o coală de hârtie. Un smartphone echipat cu noul tip de scut Gorilla Glass va trebui să aibă ecranul flexibil plasat pe exteriorul carcasei şi să formeze pe zona de îndoire un semicerc cu rază de minim 5 mm, minimul necesar pentru a evita spargerea sticlei.
În prezent, în laboratoarele Corning sunt testate mai multe tipuri de compoziţii şi grosimi de sticlă, unele mai mici decât diametrul unui fir de păr, compania încercând să găsească un echilibru între nevoia de a rezista îndoirilor repetate şi protecţia efectivă în faţa loviturilor accidentale, mai dificil de absorbit şi disipat în suprafaţa unei foi de sticlă atât de subţire.
Deocamdată, compania admite că nu este pregătită să livreze sticlă Gorilla Glass pentru telefoane pliabile, ceea ce înseamnă că primele dispozitive de acest tip vor avea ecranul acoperit cu plastic transparent, protecţia împotriva zgârieturilor fiind eventual asigurată prin aplicarea a încă o folie care să poată fi înlocuită periodic de utilizatori.