Contrar tendinței generale observată la gama high-end, Galaxy S21 5G nu este un smartphone dificil de reparat, Samsung optând pentru o construcție modulară surprinzător de accesibilă.
În timp ce Apple, dar și unii producătorii de telefoane cu Android recurg la tot felul de „capcane” pentru a complica repararea dispozitivelor în afara centrelor autorizate de service, Samsung pare că a renunțat la aceste practici. În mod evident, folosirea unor șuruburi ne-standard sau adezivi foarte puternici nu are doar scopul protejării integrității structurale a telefonului, ci și securizarea proprietății intelectuale și responsabilitățile legale ale companiei. Asta, desigur, face mai scumpă și mai dificilă repararea acestor telefoane, dar se pare că Galaxy S21 5G are câteva puncte în favoarea sa.
Începând cu partea din spate, Galaxy S21 5G schimbă capacul din sticlă cu unul din policarbonat, mult mai ușor de extras folosind instrumente obișnuite. Principalele componente sunt fixate cu șuruburi normale și ușor accesibile după extragerea conectorilor. Exceptând acumulatorul, designul modular nu prevede prea multe elemente fixate cu adeziv.
Lucrurile nu sunt perfecte, desigur, și există părți care nu pot fi ușor înlocuite. Spre exemplu, extragerea acumulatorului trebuie făcută cu mare atenție la componentele învecinate, neexistând spațiu pentru forțarea adezivului din lateral. O altă zonă cu probleme este cea a camerei frontale, fixarea cu adeziv complicând extragerea acesteia.
Per total, Galaxy S21 5G nu este un telefon dificil de reparat, operațiuni precum înlocuirea acumulatorului sau ecranul având șanse bune de reușită chiar și în mâinile unui tehnician mai puțin experimentat.