În urmă cu doi ani, Scotty Allen de la Strange Parts a pornit un nou canal de YouTube cu scopul de a-şi construi propriul iPhone, folosind piese cumpărate din pieţele din Shenzen, China. Acesta s-a lovit de multe probleme de-a lungul proiectului, însă de atunci a realizat şi alte clipuri interesante pe străzile oraşului din centrul tehnologiei din lume. În urma succesului canalului său, acesta a decis să încerce să construiască şi un telefon cu Android de la zero, alegând Samsung Galaxy S10 pentru următorul proiect. Se pare însă că nu este atât de uşor să găseşti componente pentru telefoane atât de noi.
În ciuda faptului că a încercat să caute componente pentru Galaxy S10 pentru a-l construi de la zero, acesta a cedat atunci când a realizat că nu există componente de schimb pentru acesta… încă. S10 este încă un smartphone destul de nou, iar majoritatea pieselor care ajung în pieţele din Shenzen sunt obţinute din smartphone-uri stricate. Astfel, acesta a decis să încerce să construiască un Galaxy S9+.
Spre diferenţă de Apple, Samsung produce multe dintre smartphone-urile sale în Vietnam, deci nu există fabrici în Shenzen de la care vânzătorii să poată cumpăra piese noi. Mai mult de jumătate dintre vânzătorii din Shenzen vând componente de iPhone, întrucât fabricile Foxconn asta construiesc în zonă. Din fericire, pentru modele mai vechi de dispozitive Galaxy au existat destule piese.
Obţinerea de piese pentru Galaxy S9+ nu a fost prea complicată, iar asamblarea întregului smartphone a fost mult mai rapidă decât cea a iPhone-ului original pe care l-a construit. De altfel, acesta are acum mai multă experienţă în asamblarea de telefoane decât avea în urmă cu doi ani, cât şi cunoştinţe în plus. Să nu uităm totuşi că tot el a realizat o componentă proprietară sub forma unui circuit care a permis integrarea unui jack audio într-un iPhone 7, primul model de la Apple livrat fără această componentă.
Se pare că dacă ai destulă răbdare şi bani la dispoziţie, poţi într-adevăr să cumperi un smartphone pe bucăţi în China şi să îl asamblezi singur. În cazul modelelor mai noi renunţi la rezistenţa la apă prin acest proces, însă câştigi satisfacţia experienţei. Există şi şansa ca preţul total al pieselor să fie mai mic decât cel al unui smartphone nou din magazin, însă numai dacă ai norocul ca toate piesele să funcţioneze bine din prima.