Cum să resetezi Google Wallet pe orice dispozitiv Android cu suport NFC

25.06.2024
Cum să resetezi Google Wallet pe orice dispozitiv Android cu suport NFC

Google Wallet este una dintre aplicațiile preferate de mulți dintre noi atunci când cumpărăm un bilet la concert sau plătim cumpărăturile la supermarket-ul preferat. Ca orice aplicație, însă, și aceasta poate da rateuri, caz în care vrem s-o resetam, dar nu știm cum. Iată pașii pe care trebuie să-i urmam ca să resetam Google Wallet pe orice dispozitiv Android cu suport NFC.

Ce avem de făcut

Primul pas pe care vă trebui să-l faceți este să ștergeți atât datele, cât și cache-ul Google Wallet. Acest procedeu va elimina toate datele, chiar și cele temporare, pe care aplicația le stochează. Singurele excepții vor fi datele folosite la verificarea securității și cardurile salvate. Al doilea pas: click pe Stocare (sau Stocare & Cache). În continuare selectați Ștergere Date, apoi confirmați cu un click pe Ștergeți.

Asta-i tot. Reporniți Google Wallet și vi se va cere să verificați din nou informațiile de plată și securitate după ce contul de Google se va re-conecta. Rămâneți în cont și ștergeți manual metodele de plată.

Dezinstalați și instalați iar Google Wallet

În caz că prima metodă nu funcționează sau nu doriți ca telefonul să revină la setările din fabrică, puteți opta pentru o dezinstalare completă a Google Wallet. Iată ce aveți de făcut în acest caz.

Prima și prima oară va trebui să dați click pe Setări, apoi pe Aplicații și Google Wallet. Selectați Dezinstalare, apoi OK. Mergeți în Google Play Store și instalați Google Wallet de acolo. Simplu și la obiect.

Ștergeți permanent informațiile de plată din Google Wallet

O altă opțiune de resetare a aplicației ar fi să ștergeți informațiile cardului folosind setările acesteia. Porniți Google Wallet și dați click pe iconița din coltul dreapta-sus unde apare profilul vostru. Dați click pe opțiunea Datele tale, apoi pe Administrare date de plată. Derulați în sus și selectați Administrare în profilul de plăți. Aici veți putea șterge atât activitatea, cât și istoricul de tranzacții și activitate.

Ultimul pas: selectați pe Eliminare. Toate metodele de plată disponibile conectate la profilul vostru vor fi șterse cu brio.

Sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult