Potrivit celor mai recente benchmark-uri neoficiale, chipsetul Dimensity 9000 de la MediaTek ar fi mai rapid decât rivalii Snapdragon 8 Gen 1 și Exynos 2200, fiind depășit doar de soluția A15 Bionic regăsită pe telefoanele Apple.
Dimensity 9000 folosește procesul de fabricație pe 4nm și include un CPU cu nuclee ARM Cortex-X2 de înaltă performanță, la fel ca alternativele dezvoltate de Samsung și Qualcomm. Însă MediaTek declara despre chipsetul său că va livra performanțe cu peste 35% mai bune, față de cipurile Android Flagship din generația anterioară (ex. Snapdragon 888), respectiv o eficiență a consumului de energie cu peste 37% mai bună.
Atribuit unui chipset livrat de un producător chinez recunoscut pentru obiceiul de „optimiza” mai mult decât este cazul performanțele măsurate în benchmark-uri, vestea că Dimensity 9000 obține scoruri Geekbench 5 (single-core și multi-core) considerabil peste nivelul principalilor competitori probabil că nu ar trebui luată foarte mult în serios, cel puțind până când rezultatele vor putea fi confirmate din surse multiple.
Astfel, aflăm că Dimensity 9000 oferă performanțe multi-core apropiate mai degrabă soluției A15 Bionic regăsită pe telefoanele iPhone 13 (4410 vs 4885 puncte), decât alternativelor Snapdragon și Exynos pe care le concurează în tabăra Android (4410 vs 3752 sau 3534 puncte).
Folosirea aceluiași nucleu Cortex-X2 pe toate cele trei chipseturi adresate platformei Android reduce considerabil diferențele observate în testul single-core, Dimensity 9000 păstrând doar un avantaj insesizabil în fața soluției Qualcomm.
Fără a putea verifica dacă benchmark-ul a fost rulat pe un dispozitiv comercial (ex smartphone retail, rulând o versiune oficială de firmware) este imposibil de spus dacă performanțele afișate se datorează eficienței neașteptat de bună a chipsetului MediaTek, sau dezactivării sistemelor de protecție la supraîncălzire pe durata testării.