Experții avertizează: opriți-vă telefoanele o dată pe săptămână

28.06.2024
Experții avertizează: opriți-vă telefoanele o dată pe săptămână

Din ce în ce mai multe voci recomandă oprirea și repornirea săptămânală a telefoanelor. Agenția Națională de Securitate din America avertizează utilizatorii de Android și iOS să efectueze această acțiune cât mai curând posibil.

Protecție împotriva atacurilor cibernetice

În 2022, în SUA, 133,4 milioane de oameni foloseau telefoane Android și aproximativ 118,1 milioane erau utilizatori de iPhone. Agenția Națională de Securitate – NSA, pe scurt – oferă sfaturi cruciale: repornirea periodică a telefonului este esențială pentru securitate. De ce? Pentru că spyware-ul și malware-ul pot infecta dispozitivele fără ca utilizatorul să știe ce se întâmplă. Atacurile cibernetice continuă să crească, fără semne de încetinire, deci de ce să ne jucăm cu destinul?

Neal Ziring de la NSA spune că repornirea dispozitivului poate fi benefică. Acesta poate întrerupe lanțurile de vulnerabilități succesive utilizate în atacurile cibernetice moderne. Potrivit acestuia, „repornirea dispozitivului poate fi fi de mare ajutor, pentru că multe atacuri cibernetice moderne sunt o serie de două, trei sau chiar mai multe vulnerabilități consecutive care trebuie exploatate cu succes. Puteți împiedica persoana malițioasă de la a face rău încă de la începutul atacului și o puteți forța să o ia de la capăt cu planul său”.

Sfaturi pentru o securitate suplimentară

Dacă vrem să ne simțim și mai protejați, NSA recomandă oprirea serviciilor celulare, Bluetooth și Wi-Fi ori de câte ori nu sunt folosite. Utilizarea de rețele Wi-Fi private cu autentificare și criptare puternică este de preferat față de folosirea rețelelor publice din locuri precum cafenele și restaurante. Acestea din urmă pot expune oricând dispozitivele la riscuri mult prea mari.

Recomandările celor de la NSA includ și activarea autentificării multi-factor, folosirea soluțiilor de securitate robuste și actualizarea periodică a aplicațiilor și software-ului dispozitivelor pentru a maximiza protecția împotriva amenințărilor cibernetice.

Sursa: UNILAD

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult