Deși testele de performanță conturează un ușor avantaj pentru Exynos 2100 în testele multi-core, Snapdragon 888 rămâne alegerea mai bună.
Potrivit benchmark-urilor neoficiale, modelul Galaxy S21 Ultra echipat cu SD888 este superior variantei cu Exynos 2100 în testele single core, dar pierde teren în testele multi-core. Însă acesta nu este tot adevărul, chip-ul Qualcomm oferind un raport performanță/consum de energie superior pe toate palierele.
Asta se traduce în autonomie superioară a bateriei pentru versiunile Galaxy S21 cu chipset Qualcomm, mai ales la rularea aplicațiilor care folosesc intensiv procesarea multi-core, cum sunt jocurile de Android.
În ciuda frecvențelor de funcționare mărite, nucleul de înaltă performanță Cortex-X1 are un scor cu 7% mai mic pe chipsetul Exynos decât nucleul Cortex-X1 din Snapdragon 888. Asta se transpune într-o eficiență (performanță per watt) cu 12% mai mare, la chipsetul Qualcomm.
În ce privește clusterul cu trei nuclee Cortex-A78 prezent pe ambele chipset-uri, Exynos 2100 oferă cu 12% mai multă performanță, dar la un consum de energie cu 52% mai mare. Asta se transpune într-o eficiență (performanță per watt) cu 26% mai mică, comparat soluției Qualcomm.
În schimb, dacă comparăm Exynos 2100 cu soluția Exynos 990 de anul trecut, progresele făcute de inginerii Samsung sunt remarcabile. Nucleul principal al modelului 2100 oferă o performanță cu 22% mai mare și o eficiență cu 34% mai mare.
Trecute prin benchmark-uri uzuale de Android, cele două variante Galaxy S21 Ultra demonstrează totuși performanțe similare. Contrazicând măsurătorile privind eficiența consumului de energie, autorul clipului declară că la finalul testelor modelul bazat pe chipset Exynos 2100 este ceva mai rece la atingere decât cel bazat pe Snapdragon 888.