În ce priveşte furnizarea de ecrane cu tehnologie Active Matrix OLED (AMOLED), Samsung este sigura companie care deţine fabrici suficient de avansate pentru a livra volumul de ecrane necesar producerii unui vârf de gamă cum este iPhone X. Chiar şi aşa, cerinţele stricte de calitate impuse de Apple întind la limită capacitatea de producţie, accesul altor producători smarphone la ecranele AMOLED livrate de Samsung fiind practic blocat.
Din nefericire, în timp ce Samsung realizează profituri uriaşe livrând ecrane premium către principalul rival din piaţa smartphone, ceilalţi producători asiatici rămân să împartă capacitatea limitată de producţie a unor furnizori ca LG Display, Panasonic şi Sony.
Însă lucrurile nu vor rămâne aşa pentru mult timp, giganţii Huawei Technologies, Oppo şi Xiaomi Technology având în vedere alternative la ecranele AMOLED. De un interes deosebit este un nou tip de iluminare pentru ecrane LCD convenţionale, numită mini LED, care permite decuparea şi modelarea ecranului după forma carcasei la fel ca soluţiile AMOLED. Rezultatul ar putea fi produse smartphone cu un design similar celor care folosesc soluţiile AMOLED livrate de Samsung, dar mai puţin costisitoare.
Între timp, Apple poartă negocieri şi cu reprezentanţii LG Display, compania urmând să devină al doilea furnizor de ecrane AMOLED, rezervate unui model iPhone de 6.5”.
Pe termen ceva mai lung, Apple ar putea adopta o tehnologie numită microLED, capabilă să îmbunătăţească saturaţia culorilor, luminozitatea şi eficienţa ecranelor OLED, recunoscute pentru tendinţa de a consuma mai multă energie decât cele LCD atunci când sunt folosite la luminozitate maximă.