După ce s-a jucat cu răbdarea noastră timp de mai multe luni, publicând din când în când informaţii care se refereau la orice, doar la telefonul efectiv nu, LG a dezvăluit astăzi telefon G2. Abandonând particula Optimus, toate modelele de vârf ale companiei urmând să se numească de acum înainte doar G, noul vârf de gamă de la LG ascunde câteva lucruri foarte interesante.
Probabil că cel mai interesant aspect al carcasei noului LG G2 este poziţionarea butoanelor Power/Lock şi pentru controlul volumului. Plasate în mod tradiţional pe rama laterală a carcasei, acestea au fost mutate pe partea posterioară, LG afirmând că noua poziţie este mai confortabilă şi reduce riscul scăpării telefonului din mână. Aceste butoane nu se rezumă doar la funcţiile de bază, apăsarea dublă a acestora putând fi folosită pentru accesarea rapidă a camerei foto şi a aplicaţiei QuickMemo.
Urmând să fie disponibilă în două culori, alb sau negru, carcasa se remarcă şi prin marginea îngustă a ecranului. Ecranul IPS, care are o diagonală de 5,2” şi o rezoluţie Full HD, este încadrat de o ramă cu o lăţime de numai 2,65 milimetri. Un detaliu interesant al ecranului este utilizarea unei tehnologii care a fost anunţată de VESA în 2011, numită Panel Self Refresh, care preia o parte din sarcinile procesorului grafic. Încorporând o memorie-tampon internă numită Graphic RAM, ecranul degrevează nucleul de grafic de sarcina actualizării de 60 de ori pe secundă a informaţiilor grafice atunci când acestea nu se schimbă. LG afirmă că Panel Self Refresh poate reduce consumul procesorului cu până la 26 de procente, ceea ce nu este deloc de neglijat.
Platforma hardware aleasă de LG este puternicul Qualcomm Snapdragon 800, care oferă un procesor quad-core Krait 400 tactat la 2,26 GHz şi un nucleu grafic Adreno 330. Acest cip este secondat de o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB, modem LTE Cat 3, o baterie cu o capacitate de 3000 mAh şi o stocare internă cu capacităţi de 16 sau 32 GB, din păcate neînsoţită de un slot MicroSD. Noul telefon LG are dimensiuni de 138.5 x 70.9 x 8.9 mm si o greutate de 143 grame.
Dotările multimedia sunt foarte interesante, LG G2 lăudându-se cu un decodor audio 24bit/192KHz şi o cameră foto cu senzor de 13 MP care oferă stabilizare optică şi focalizare multipunct.
Optimus G a arătat deja atenţia sporită a producătorului pentru detaliile software, pe lângă opţiunile deja cunoscute, G2 urmând să aducă funcţii noi. Dintre acestea se remarcă Answer Me, care oferă scăderea volumului soneriei şi preluarea automată a apelului atunci când telefonul este mişcat şi ridicat la ureche, QuickRemote, care permite transformarea telefonului într-o telecomandă cu senzor infraroşu, Slide Aside, un mod de control care permite saltul între aplicaţii printr-un gest făcut pe ecran cu trei degete, şi Guest Mode. Sistemul de operare disponibil în ziua lansării va fi Android 4.2.2.
Spre deosebire de modelele anterioare, care au ajuns cu întârziere în Europa, noul G2 se pare că va avea o disponibilitate mult mai bună. Conform LG, în următoarele două luni, telefonul va fi disponibil în ofertele a 130 de operatori din Statele Unite, Europa şi Coreea de Sud. Disponibilitatea şi preţul local sunt în acest moment necunoscute.